BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Sav Gandi'ye vekil mi olacak?

Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın uyarısı üzerine, yeni tüzük gereği, bugün mevcut MYK ile son toplantıyı yapacak. yeni MYK'da Önder Sav, Gandi'nin genel başkan vekili olabilir.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay’ın hakkında geçerli olduğu kararı aldığı yeni tüzük gereği, mevcut MYK ile son toplantıyı bugün yapacak.

13 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreterden oluşan yeni MYK ise 3 Kasım Perşembe belirlenecek. Kılıçdaroğlu’nun, Genel Sekreter Önder Sav’ı “Eşitler arasında birinci ‘Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan vekili’ unvanıyla yeni MYK’da görevlendireceği sanılıyor.

Yeni tüzük gereği en az 6 kişi MYK dışı kalacak, ancak Kılıçdaroğlu’nun, yeni isimleri yönetime taşıma isteğinde olduğu, bu nedenle MYK dışı kalacak isim sayısının daha fazla olacağı konuşuluyor.

Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Süha Okay, Gürsel Tekin, Haluk Koç, Umut Oran, Gaye Erbatur ve Genel Saymanlıktan Genel Başkan Yardımcılığına geçecek Faik Öztrak’ın MYK’daki görevlerine devam etmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl’ün Genel Sekreterliğe çekileceği vurgulanıyor. Liste dışı kalması muhtemel isimler arasında ise MYK üyeleri İzzet Çetin, Hüseyin Karakoç ve Abdullah Özer var.