BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,48
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin yükselttiği polis görmedim!

Akşam gazetesine konuşan Necdet Menzir, 'Cemaatin desteğiyle yükselen bir yerlere gelen polis ben görmedim' dedi.

Abone ol

İstanbul'un ismi unutulmayan emniyet müdürlerinden biri. Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile İstanbul ve Diyarbakır'da uzun yıllar çalışmış bir isim, eski bakan. Akşam gazetesine konuşan Necdet Menzir, 'Cemaatin desteğiyle yükselen bir yerlere gelen polis ben görmedim' dedi.

Polis teşkilatı ve Hanefi Avcı'nın kitabı üzerine konuşan Necdet Menzir cemaatle ilgili bakın neler söyledi...

- Hakkınızın yendiği oldu mu peki?
Olmaz mı! 1989'da Diyarbakır Emniyet Müdürü iken, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü hak ettiğimi iddia etmiştim. 'Ben İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü istiyorum, yaptığım çalışmalarla bunu hak ettim' dedim. Ama beni İzmit Emniyet Müdürü yaptılar.  Bunun üzerine istifa ettim. Gel gör ki hak muhakkak tecelli ediyor, yaklaşık bir yıl sonra beni İstanbul Emniyet Müdürü yaptılar.

- Emniyet müdürlüğü yaptığınız yerlerde asayişi sağlamakta en çok nerede zorlandınız?

Manisa, Ordu, Denizli, Diyarbakır, Kocaeli ve son olarak da İstanbul'da emniyet müdürlüğü yaptım. Denizli dışında hepsinde anarşi ve terörle mücadele ettim. İstanbul Emniyet Müdürüyken bir şehidin başında söylediğim 'Ülkemizde laiklik maskesinin altında güçlenmiş birçok dinsiz var' sözüne CHP alındı ve görevden alınmamı istedi. Olaylar büyüyünce kendi isteğimle bıraktım.

- Polis teşkilatı olarak cemaat ile ilişkileriniz nasıldı? Kadrolaşma var mıydı gerçekten?

Zamanımda cemaat falan yoktu. Sadece 1990 yılında bazı dedikodular çıkmıştı ve bu dedikodularda adı çıkanların hepsi dağıtılmıştı. Belki de cemaat o günlerde bugünkü kadar güçlü değildi. Beş vakit namazını kılan insanlar vardı. Cemaatin desteğiyle yükselen bir yerlere gelen polis ben görmedim. Ama anlatılanları duyunca da kafam karışıyor.

- Neden kafanız karışıyor?

Böyle bir yapı olamaz diye düşünüyorum. Alt kademede insanlar varsa başlarında amirleri var. Amirleri bu işe müdahale eder o zaman.

- Farz edelim amirler de işin içinde. Ne olacak?

Amirlerin çoğunu tanıyorum. Yıllardan beri bu meslekteler. Hiçbiri böyle insanlar değil! Yapılarını, karakterlerini, kişiliklerini çok iyi biliyorum. Ama güç  kimin elindeyse ona yakın görünmek için kendini olduğundan daha farklı göstermeye çalışanlar da olabilir tabii.