BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gandi'nin sözleri AK Parti'yi kızdırdı

İktidarla muhalefet partisi arasındaki polemiklere bir yenisi daha eklendi. Başbakan'a "omurgasız" diyen Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den yanıt var.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, 'Başbakanımızın omurgasından, verdiği en basit sözün bile arkasında duramayan bazı siyasi liderlere 40 yıl yetecek omurga çıkar" dedi.

Kılıç'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu için söylediği, "Boş gezenin boş kalfası..." "Ateş olsan cürmün kadar..." sözleri de çok konuşulacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Tayyip erdoğan'ı eleştirirken "Omurgasız" demişti. Bu sözlere AK Parti Kayseri İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Kılıç yanıt verdi. İlk olarak CHP'nin Köşk resepsiyonuna katılmamasını eleştiren Kılıç, ''Türk milletinin birliğini ifade eden Cumhuriyet Bayramı'na katılmak ya da katılmamak bir tartışma polemiği haline dönüştürülebilir mi? Katılacak mı katılmayacak mı, protesto var mı yok mu? Ateş olsan cürmün kadar... Hiç gelmesen ne olur?" dedi.

BOŞ GEZENİN BOŞ KALFASI

Bu süreçte Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Pakistan'a yardım, Orta Doğu barışı, Yunanistan'a destek, Avrupa Birliği üyeliği sürecine katkı, dev yatırımların açılışları ve temel atma törenleri gibi konular bulunduğunu belirten Kılıç eleştirilerini daha da sertleştirerek, ''Anamuhalefet lideri, polemik yapmaya büyük zaman buluyor. Boş gezenin boş kalfası... Böyle siyaset olmaz. İki lafından biri Sayın Başbakana sataşacak, saldıracak" diye çıkıştı.

ATATÜRK MEMNUNİYET DUYARDI

Kılıçdaroğlu'nun, resepsiyona katılmak yerine Bağdat Caddesi'nde halkla bir arada olmayı tercih etmesini de eleştiren Suat Kılıç, şunları kaydetti
"Eğer Sayın Cumhurbaşkanına karşı tavır, Atatürkçülük namına geliştiriliyorsa, gene Kayseri'den şunu ifade etmek isterim. Büyük Önder, Kayserili demir döküm işçisi Ahmet Bey'in oğlu Abdullah Bey'in bugün Çankaya'da Reisicumhur makamında olduğunu görseydi, 'Cumhuriyet hedefine ulaşmıştır' diyerek, bundan sadece memnuniyet duyardı. Üzüntü duymazdı, kahretmezdi, 'Cumhuriyet rayından çıkmış, Cumhuriyet elden gitmiş' demezdi. 'Cumhuriyet amacına ulaştı, cumhur Çankaya'da' derdi. Biz bu dedikodu siyasetine aldırış etmeyeceğiz. Kervan, tam yol ilerlemeye devam edecek.''

BAŞBAKANDAN 40 YIL YETECEK OMURGA ÇIKAR

Sağlam ve dik duruşlu bir hükümetin olduğu yerde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ın ''omurgasını sorguladığını'' ifade eden Kılıç, ''Sayın Başbakanın omurgasını sadece Türkiye değil, dünya biliyor. İşkenceye maruz kalanların, yoksulların, yoksuzların, kimsesizlerin yanında, sapasağlam, dik ve omurgalı duruşuyla bu millet 8 senedir Recep Tayyip Erdoğan'ı gördü. Adam kalkmış, onun omurgasını sorguluyor. Başbakanımızın omurgasından, verdiği en basit sözün bile arkasında duramayan bazı siyasi liderlere 40 yıl yetecek omurga çıkar'' dedi.