BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Leyla Zana kadınları böyle azarladı

Kürtçe konuşan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, konuşması sırasında bazı kadınların ses çıkarmasına fena sinirlendi.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) kadın kongresinde Kürtçe konuşan DEP eski Milletvekili Leyla Zana konuşma yaptığı sırada kendi aralarında konuşan partili kadınları azarlayarak, "Ya susar beni dinlersiniz yada mikrofonu bırakır giderim" dedi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan'ı adres gösterdi.

BDP'nin 1'nci olağan kadın kongresi Diyarbakır Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye katılan partili kadınlar sık sık Abdullah Öcalan lehinde sloganları atarak, posterlerini açtı.

Bazı kadınlar, milletvekilleriyle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarışırken, salonda bulunan bazı kadınlar da Öcalan posteri açtı. Salonda bulunan Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı ise balon ve salon süsleri ile kapatılmaya çalışıldı.

Kongreyi başlatan Van Milletvekili Fatma Kurtulan, TBMM'de 8 kadın milletvekili ile yüzde 40 oranında kadını temsil ettiklerini hatırlatan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından mücadelelerinde yaşamını yitiren kadınlar, için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını isteyen Kurtulan, daha sonra kürsüye BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ı davet etti. Kışanak şöyle konuştu:

 "Halkın Özgürlük mücadelesini tasfiye etmek isteyenlere karşı mücadelemizi güçlendirmemiz gereken bir süreçte bu kongreyi yapıyoruz. Bugün AKP hükümetinin kendisi bir taraftan çözümden bahsederken, yaptıkları ile kendisi çözümün önünde bir engel haline gelmiştir. AKP hükümetinin zihniyeti Türkiye'nin demokratikleşmesi önünde başlı başına bir engeldir. AKP'nin zihniyeti kadın özgürlüğü önünde bir engeldir. AKP zihniyeti barış ve demokrasinin önünde bir engeldir. Bizler özgürlük mücadelemizi yeni bir Anayasa'da eşitlik talebimizle artık zafere doğru götürmek istiyoruz"

Kürt sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini tekrarlayan Kışanak, çözüm adresini ise yine Abdullah Öcalan'ı gösterdi. Eylemsizliğe yanıt verilmesi çağrısında bulunan Kışanak, müzakere ile Kürt sorunun çözülebileceğine inandığını dile getirdi.

LEYLA ZANA KADINLARI AZARLADI

Gültan Kışanak'ın konuşmasının ardından eski DEP Milletvekili Leyla Zana, Kürtçe bir konuşma yaptı. Kadınlara Kürtçe seslenen Zana, kendi aralarında konuşarak kendisini dinlemeyen salondaki partili kadınları azarladı. Zana, "Kendi aranızda konuşmaya devam eder, beni dinlemezseniz, mikrofonu bırakır giderim, susar beni dinlerseniz konuşurum" demesinden salonda kısa süreli bir sesizlik hakim oldu. Zana, şöyle dedi:

" Kendi aramızda gizlice, sinsice konuşmalar yani çekememezlik ve fesatlıktan vazgeçmeliyiz. Derler ki Kürtleri dağıtan fesatlıktır. Kürtlerin evini yıkanda çekememezlik ve fesatlıktır. Buna da artık yeter. Bu rahatsızlık düşman eli ile bizim aramıza sokulmuştur. Ne çekememezlik, ne fesatlık, Kürt kadınının işi değil. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz"