BIST 10.400
DOLAR 32,16
EURO 34,89
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Evinizi yüksek fiyata satma yolları!

Küçük birikimlerle aldığınız evinizi yüksek bir fiyattan satmak istiyorsanız bunları yapmadan evinizi satışa çıkarmayın.

Abone ol

Daha büyük bir ev, trafik derdinden uzak yaşam ya da maddi sıkıntılar...

Evinizi satmayı düşünüyorsanız ve yüksek fiyat beklentiniz varsa elinizi taşın altına koymalısınız. Büyük tadilatlara bütçeniz yetmiyorsa küçük adımlarla da müşterilerinizin gönlünü kazanabilirsiniz.

İşte size bir kaç öneri...

FİYAT ARAŞTIRMASI YAPIN

Evinizin bulunduğu bölgede benzer konutların satış fiyatlarını öğrenin. Kendi evinizin avantajları ve dezavantajlarını bir uzmanla değerlendirip ki bu bir emlakçı olabilir, makul bir fiyat aralığı belirleyin. Piyasa araştırmasında internetteki emlak siteleri fikir edinmenize yardımcı olabilir.

TEMİZ EV İLGİ ÇEKER

Evinize gelen müşteriler için ilk izlenim önemlidir. Bu nedenle evin temiz ve toplu olmasına özen gösterin. İmkanınız varsa evinizin duvarlarını boyayın. Boya renginde ise tercihiniz kesinlikle açık renk ve her renge uyum sağlayabilecek bir tercih yapmalısınız. Banyo ve mutfağın temizliğine ise iki kez özen gösterin. Evin güzel ve temiz kokmasına da özen gösterin. Evinizde rutubet ve benzeri koku yaratan bir sorun varsa mutlaka bu sorunları giderin.

KÜÇÜK TAMİRLERE VAKİT AYIRIN

Yıllardır gördüğünüz ama bir türlü tamir etme fırsatı bulamadığınız küçük tamiratları satış kararından önce mutlaka yaptırmalısınız. Damlayan bir musluk, sızıntı yapan bir radyatör sistemi evin alt yapısının iyi olmadığı izlenimi yaratacaktır. Bu alıcıların fiyat düşürmesine ya da evinizi almaktan vazgeçmesine neden olabilir. İzolasyon sorunları evlerin satılmaması için en önemli nedenlerin başında geliyor. Böyle bir sorununuz varsa mutlaka çözün. Eğer yoksa düşük faturalarınızı emsal göstererek satışı hızlandırabilirsiniz.

KIŞIN EVLER UCUZA GİDER

Satış istatistikleri ikinci el konut alan kişilerin bahar ve yaz aylarında daha çok satın alma eğilimi gösterdiği yönünde. Hem taşınma kolaylığı hem de tadilat imkanı sağlayan bahar ve yaz aylarında evinizi satışa çıkarmanız müşteri sayısını arttıracaktır. 

DIŞ KAPI ÖNEMLİ

Evinizin dış kapısı eski ve güvenliksizse bunu değiştirmenizi tavsiye ederiz. Güvenli bir kapı herkese güvenli bir ev imajı verecektir. Ayrıca evi alacak kişiyi bir masraftan kurtaracağı gibi, sizinde fiyat yükseltmenizi sağlayacaktır.

EVİNİZİ KULLANIŞLI HALE GETİRİN

Evinizin her alanını kullanılabilir, fonksiyonel hale getirin. Bir merdiven altı, uzun bir koridor eğer boş ise müşteriler için kayıp alan olarak görülür. Bu nedenle uzun koridorları kitaplıklarla, merdiven altları gibi alanları ise ayakkabı dolabı haline getirerek evin kullanışlı alanlarını ön plana çıkarın.

EŞYALARI DÜZENLEYİN

Yoğun yaşam temposunda vakit bulamadığınız için ortadaki herşeyi doldurduğunuz bir odanız varsa orayı düzenlemenin tam zamanı. Dağınık, depo olarak kullanılan bir oda müşterilerin ilgisi çekmeyecektir. Bu alanları düzenleyerek hem müşterilerinizin ilgisini koruyabilir hem de sizin taşınma sürecinizi kısaltabilir.

ÇEVRENİZİ DE ANLATIN

Evinizin bulunduğu yerleşim bölgesini de pazarlamayı unutmayın. Evinize yakın bir hastane, alışveriş merkezi varsa bunları mutlaka dile getirin. Eğer otopark sorunu olmayan bir bölgede yaşıyorsanız ve okullar evinize yakınsa avantajlı durumdasınız demektir.