BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.510,13
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar! Kıyafet diyetine var mısınız?

Paranın Güzin Ablası bu kez kadın ile kıyafet ilişkisini irdeledi ve çarpıcı bir gerçeğe dikkat çekti...

Abone ol

Kadın-kıyafet ilişkisini mercek altına alan Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen Türkiye'de pek bilinmeyin bir kavramı tartışmaya açıyor: Kıyafet diyeti...

www.paradurumu.tv adlı internet sitesinde paraya dair kuşatıcı analizler kaleme alıp önerilerini sıralayan Özlem Denizmen'in yeni yazısında Türkiye'de pek bilinmedik bir kavramı tartışmaya açtı: Kıyafet diyeti.

Denizmen yazısına çarpıcı bir tespitle başladı: 2010 araştırmasına göre kıyafet alışverişini en çok seven ülkeler Türkler ve İtalyanlar.  Türk tüketicilerin yarıdan fazlası ayda en az bir kez kıyafet alıyor, Türk kadınlarının % 84 ü en az ayda 2 kez alışveriş yapıyor.

GİYECEK BİR ŞEYİM YOK SENDROMU

Türkiye pratiğinde hemen her kadının 'giyecek bir şeyim yok sendromu'na dikkat çeken Paranın Güzin Ablası bunun hem zaman hem de para kaybı olduğunun altını çizdi:

ŞAHANE! Alışverişi seviyoruz... Ekonomimizin canlanmasına yardımcı oluyoruz. Alalım, ama planlı alalım. Ne kadar alırsak alalım sabah kalkınca "Ne giysem" ya da ‘Giyecek hiç bir şeyim yok’ sendromu yaşanmıyor mu? Bu hem zaman… Hem para kaybı.

Dünyada bu durum farklı değil... Kadınların alışveriş ve giyim alışkanlıkları dünya çapında bir giyim diyeti deneyine ilham vermiş.

İŞTE KIYAFET DİYETİ'NİN FORMÜLÜ

Denizmen kadınlara önerdiği kıyafet diyeti formülünü şöyle açımladı:

Diyet alışveriş etme demiyor, lüzumsuz, plansız alışveriş etme, bilinçli ol, kıyafetlerinle olan ilişkini, tarzını anla, öyle çık alışverişe diyor.

30 gün boyunca 6 giysi…

Bu diyetin amaci giysilerle ilişkimizi gözden geçirmek... Plansızca alışveriş yapan, ama gardrobunu açınca bir türlü giyeceği kıyafeti bulamayan, giysi seçmek için bir hayli zaman harcayanlar için bir kıyafet diyeti. Sadece 6 kıyafet seçiyorsunuz, 30 gün boyunca budur.  Aksesuar ve ayakkabı serbest..

30 iş günü 6 kıyafetle geçer mi?

Beraber göreceğiz... Ben kıyafet diyetine başladım. Modacı Gamze Saraçoğlu yardımı ile 6 kıyafet seçtim (zor oldu.) Şimdiye kadar iyi gidiyor. Her gün blogta, twitter da fotoğraflarımı koyuyorum.

KIYAFET  DİYET SONRASI FAYDALARI:

1. Zamandan tasarruf:
Kadınlar 287 gün (1 sene) kıyafet seçmekle geçiriyormuş.

2. Para verimli: Kadınların dolabında ortalama 25 giysi var. Giysilerimizden en az birinin etiketi üzerinde.Ne istediğimizi bilirsek, indirimlerin,taksitlerin cazibesine kapılıp nasıl olsa zayıflayınca giyerim ya da aa sadece 20 tl diye ihtiyacımız olmayan giysilere harcama yapmayız..

3.Rahatlık: Tarzımızı anlayalım. Planlama ile alışverişte içimize sinerek daha kolay seçim yaparız

4.Özgüven: Kıyafet diyetine ilk girenler  çevrelerinin bir ay süresince aynı 6 kıyafetle dolaştıklarını fark etmediklerini söylüyorlar. Bu kişiye büyük özgüven katıyormuş. Demek ki tek önemli olan giysimiz değil, duruşumuzmuş diyorlar...

(Su ana kadar esim bir şey fark etmedi..ta ki haftasonu basındaki yazıyı okuyana kadar !)

Haydi, sizde 6 kıyafet seçin, eşinizle, ailenizle iddaya girin, ya da 30 gün sonunda sürpriz yapın. Kıyafetlerimizle olan ilişkimizi gözden geçirme zamanı!