BIST 10.047
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bölükbaşı'ndan CHP'ye cevap

CHP'nin MHP ile koalisyona yeşil ışık yakmasına MHP'den ilk açıklama Deniz Bölükbaşı'ndan geldi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı CHP ille koalisyon önerisine karşı çıkarak tek başına iktidar hedeflediklerini açıkladı.

CHP, genel seçimler için MHP ile koalisyon planları yapmaya başladı.  Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, böyle bir koalisyona hazır olduklarını açıkladı.

Kamuoyunda yankı uyandıran bu açıklamalara MHP'den ilk yorumlar geldi. Ancak ilk tepkiler olumsuz yönde. MHP teklife şimdilik soğuk bakıyor. Açıklama Deniz Bölükbaşı'ndan geldi..

TEK BAŞINA İKTİDAR HEDEFİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, partisinin CHPile koalisyon yapmayı düşünmediğini bildirdi. Star gazetesine konuşan Bölükbaşı “CHP'nin milli konularda nerede durduğuyla ilgili Türk milletinin kafasında soru işaretleri olduğunu” belirtti. Bölükbaşı, "MHP, CHP ile koalisyon yapmayı düşünmemektedir. Tek başına iktidara gelecektir” dedi.

GÜRSEL TEKİN NE DEMİŞTİ?

"Bu oran yine bir ana muhalefeti mi işaret ediyor" sorusuna "Hayır. Göreceksiniz iktidar" yanıtını veren Tekin, MHP ile koalisyona bakışını, "Türkiye'nin geleceğiyle, yaşadığı sorunlarla ilgili olarak eğer çözüm üretecekse herkesle koalisyon yapılabilir. MHP ile de olur. MHP Türkiye'nin bir partisi, parçası. Geçmiş dönemde bir koalisyon yaptı MHP-DSP ile, çok da uyumlu bir koalisyondu bence" sözleriyle anlatmıştı.