BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  GÜNCEL

Öcalan Hizbullah'a isim buldu

Tahliyeler Hizbullah ile Öcalan arasında gerilimi arttırdı. Öcalan Kürt Hamas'ı yaratılmak istendiğini savundu.

Abone ol

Terör örgütleri PKK ile Hizbullah arasındaki tahliye atışması büyüyor. Terör örgütü lideri Öcalan’ın Hizbullah tahliyelerine yönelik tepkisi sürüyor. Öcalan Hizbullah tahliyelerini eleştirirken “Kürt Hamas’ı” yaratılmak istediğini savundu. CMK 102’den tahliye edilen Hizbullah yöneticilerinden Hacı İnan ise Öcalan’a Kur-an okuması tavsiyesinde bulundu.

MART AYINDA ÇEKİLEBİLİRİM

Öcalan’ın avukatlarına yaptığı açıklamalar PKK’ya yakın internet sitesinde yer aldı. “Mart’ta çekilirim ve seçim sürecine sancılı girilmesine neden olurum” tehdidinde bulunan Öcalan şunları söyledi:

“AKP Mart'a kadar bazı pratik adımları atmalıdır. Mart'a kadar olumlu değerlendireceğimiz, geliştirebileceğimiz bazı güven verici pratik adımlar atılmazsa Mart'la birlikte aradan çekilebilirim. Güven kaybı ve ortamın gerginleşmesi ile birlikte seçim sürecine de sancılı bir şekilde de girilebilir. Bahsettiğim pratik adımlar atılmazsa Mart'ta çekilebileceğim hususunu halkımız da herkes de bilmelidir.

KÜRT HAMAS’I YARATILIYOR

Hizbullah tahliyelerine yönelik tepkilerini sürdüren Öcalan, “Burada yaratılmak istenen “Kürt Haması”dır” diyerek şunları söyledi:

“Hamas'ı yaratarak nasıl ki FKÖ'yü bitirdilerse, -biliniyor Hamas, FKÖ'lüleri dördüncü beşinci katlardan aşağılara atarak vahşice öldürüyordu- burada yarattıkları sahte İslamcılıkla da Kürt hareketini bitirmeye çalışacaklar. Bunlara Kürt Hamas'ı demek de doğru değil, bunlar şebekedir, evet bunlara “şebeke” diyeceğim. Bu şebekeler, bir de Müslümanız diyorlar, bunların dinle de İslamiyetle de alakaları yoktur.

Öcalan Hizbullah tahliyeleri ile tehlikeli bir oyunun sahneye konulduğunu savunarak, amacın dini duyguların sömürülerek Kürt Hareketini tasfiye etmek olduğunu ileri sürdü.

HİZBULLAH'A KARŞI DİNİ ÖRGÜTLENME İSTEDİ

Terör örgütü lideri Güneydoğu’ya önerdiği “Öz Savunma” birliklerinden sonra, bu kez de Diyanet’in gönderdiği imamlar yerine bölgenin kendi dini örgütlenmesini oluşturmasını istedi. Öcalan, "Alın (Ali) Bardakoğlu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden alınması olayını. Yine Diyanet’ten farklı yaklaşım gösteren 20’den fazla kadının başına getirilenler. Yine bölgeye on bini aşkın özel görevli imamın gönderilmesi olayı var. Bunların hepsi tesadüf müdür? Bu gönderilen imamların hiçbirinin dinle alakası yoktur, bunlar özel amaçlı, özel görevli olarak gönderilmiştir. Halkımız bunların görev aldığı camilere gitmemelidir, köylerine kabul etmemeli, ‘sizin imamlığınıza ihtiyacımız yok’ demelidir. Kesinlikle bunlara izin verilmemeli" dedi.

HİZBULLAH’TAN KUR-AN OKU TAVİSYESİ

CMK 102’den tahliye edilen Hizbullah yöneticilerinden Hacı İnan ise Öcalan’a Kur-an okuması tavsiyesinde bulundu. Cumhuriyet’in haberine göre İnan, “Biz Kur-an’a hizmet ediyoruz. Hiç kimsenin de engelini tanımıyoruz. Ona da tavsiye ediyoruz. O da Kur-an okusun. Hala kanla tehdit ediyor. Ama biz onu önemsemiyoruz. Gerçekten de ne onu ne de gücünü önemsiyoruz” dedi.