BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHPli Bal Sümelada ayini eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Faruk Bal, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ayini sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Sümela Manastırında ayin yapılmasının Lozan Anlaşmasını ortadan kaldırıcı bir teşebbüs olduğunu savundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partisinin Konya il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin bu anayasa değişikliğinde yaptığının yargı reformu olmadığını iddia eden Bal, "Anayasa değişikliğinde, AK Parti'nin kendi güç alanını yargı üzerine taşırmak suretiyle diktaya yönelişi yatmaktadır. Dünyadaki bütün anayasa değişikliklerinin gidişatının aksine, demokrasi ırmağını yokuş yukarı akıtmaya çalışmaktadır. İktidar son fırsatt bir altın vuruş yapıp gider ayak hükümetten düştüğünde yargıyı kontrol altına alarak yargı gücü ile varlığını sürdürmek ya da önümüzdeki seçimde tekrar bir sonuç alabilirse bu defa AK Parti diktatörlüğünün yargı ayağını da oluşturacak bir düzenleme için anayasa değişikliğini gündeme getirmiştir" iddialarında bulundu.

Türkiye'deki siyasi seviyeyi, anayasa tartışmalarını "laf dalaşı" olarak değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, "Önce villadan sonra havuzlu villadan, sonra boydan sonra soydan çıktı. Bunun adı laf dalaşıdır, anayasa hukuku tartışması değildir. Bunun adı halkı kutuplaştırarak, birbirlerine karşı kinleştirerek, inatlaştırarak buradan parsayı götürme hesabıdır. Bu seviyesizliğe bu millet layık ve muhatap olmamalıdır" şeklinde konuştu.

Faruk Bal, dün Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra yapılan ayinin Lozan Anlaşması'nı ortadan kaldırıcı bir teşebbüs olduğunu ileri sürdü. Bal, "Dün açılan Sümela Manastırı, 88 yıldır kapalıydı. 88 yıl geriye giderseniz Lozan'ı görürsünüz. Lozan ile gayrimüslim azınlıkların faaliyet sınırları belirlenmiş. AK Parti iktidarı, milli devletin, üniter yapının temel taşı olan Lozan'ı bizzat kendi iradesiyle ortadan kaldırıcı teşebbüslerde bulunmuştur. Buna Türkiye'de pek sevinen yok ancak Ortodokslar çok büyük bir alkış tutmuştur. Bu alkışın ne manaya geldiğini aziz hemşehrilerimin bu mübarek Ramazan gününde değerlendirmelerini talep ediyorum" şeklinde konuştu

Sun TV