BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

MHPden Evrene bunadı iması

Evren'in tartışma yaratan eyalet sistemi önerisi, MHP'yi kızdırdı. MHP teşkilatları 90 yaşındaki Evren'i bakın neye benzetti.

Abone ol

MHP teşkilatları, Türkiye'deki merkezi yönetim sisteminin tıkandığını, bu nedenle eyalet sistemine geçilebileceğini belirten 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e tepki gösterdi.

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinde düzenlediği basın toplantısında sözlerine, “Kenan Evren'in açıklamalarını eski bir cumhurbaşkanı mı yoksa 90 yaşına ulaşmış cezai ehliyetini kaybetmiş tonton bir ihtiyar olarak mı değerlendireceğiz, anlayabilmiş değilim” diyerek başladı.

Dervişoğlu, Evren'in açıklamalarının Anayasa'nın ‘Türkiye devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür’ ilkesiyle çeliştiğine dikkat çekerek, ülkenin üniter devlet yapısının değiştirilmesini isteyen Evren'in anayasal suç işlediğini söyledi.

DTP BAŞKANI İLE ARASINDA BİR FARK YOK
Dervişoğlu, Evren ile Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün aynı görüşte olduklarını vurgulayarak, “Buradan cumhuriyet savcılarına sesleniyorum, suç duyurusunda bulunuyor ve hepsini göreve davet ediyorum. Suçun içeriği maddi ve manevi unsurları ceza hukukumuzda ifadelendirilmiş. Deliller gazete sayfalarında ve televizyon ekranlarında. Adalet karşısında herkes eşit. Görev süresi sona ermiş olan Evren ile DTP Başkanı Türk arasında sanık olma sıfatı bakımından bir farklılık yok” diye konuştu.