BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  POLİTİKA

MHP'de muhalifler kazan kaldırmaya başladı!

1 Kasım seçimlerinde yüksek oy kaybıyla seçimin kaybedeni ilan edilen MHP'de kurultay için kazanlar kaynamaya başladı. Devlet Bahçeli'nin karşısına güçlü bir rakiple çıkmak isteyen MHP'li muhaliflerin listesinin başında ise Meral Akşener var.

Abone ol

MHP'de seçim sonucu depremi sürüyor.

Seçim gecesi istifa ettiği iddiasıyla gündeme gelen MHP lideri Devlet Bahçeli koltuğu bırakmamakta kararlı. Ancak parti tabanında başlayan istifa depremi genel merkezde de hissedilmeye başlandı. Partideki muhalif kanat olağanüstü kurultay için kolları sıvadı. Muhaliflerin en güçlü başkan adayı ise 1 Kasım'da milletvekili adayı gösterilmeyen Meral Akşener.

Bahçeli,  pazartesi günü Başkanlık Divanı’nı toplayıp durumu değerlendirmişti. Divan’da, seçim sonuçlarını analiz etmek amacıyla ve “Nerede hata yaptık?” sorusuna yanıt aramak üzere bir komisyon kurulması kararlaştırılmıştı. 

MHP Genel Başkanlığı için adı geçen Meral Akşener, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyen isimler arasında yer alıyordu.

1 Kasım sonrasında “Hepimiz yerimizdeyiz, iş başındayız” mesajı veren Bahçeli’nin kurmayları, ufukta kongre görünmediğine işaret etsede muhalifler durmuyor. Bahçeli’nin “güven tazelemek için de olsa” kongre toplamayı düşünmediğini, kongrenin 2017’de yani zamanında yapılacağını kaydeden kurmaylar, son kongrenin 7 Haziran öncesinde yapıldığını anımsattı.

MERAL AKŞENER'E TEKLİFLER GİDİYOR

Ancak Habertürk'ün haberine göre, parti tabanından genel merkeze “Yeter artık” telefonları geliyor. Nazif Okumuş gibi eski milletvekilleri, kamuoyu önünde ilk kez Bahçeli’ye, “Kurultayı topla, dışarıdaki ülkücüleri de çağır, karşına kim çıkacaksa çıksın” çağrıları yapıyor. Bu ortamda partide en çok öne çıkan isim, seçim öncesi listeye konulmayan Meral Akşener. Parti içi ve dışı muhalefetten bazı isimlerin Akşener ile görüşerek adaylığa ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

MHP KURMAYLARI: AK Parti 7 Haziran’dan itibaren 1 Kasım için çalıştı.

 Genel merkez yönetimi, partide kurultay ihtiyacı olmadığını savunurken, bu tür bir girişimin sonuçsuz kalacağını savunuyor. Parti tüzüğüne göre delegenin beşte biri, diğer deyişle 270 kadar imza ile olağanüstü kurultay toplanabiliyor. Genel merkez yöneticileri, “Bulsunlar delegeyi, toplasınlar kongreyi” mesajı veriyor.

"HDP İLE KURSAK KIYAMET KOPARDI"

Seçim sonucunun faturasının MHP’ye kesilmesine tepki gösteren MHP kurmayları, “Hükümetin kurulmamasından bizi sorumlu tutmaları doğru değil. AK Parti 7 Haziran’dan itibaren 1 Kasım için çalıştı. Bize koalisyon teklif etmediler. Biz CHP ile hükümeti kursak, HDP de içeriden ya da dışarıdan destek verseydi kıyamet kopardı. HDP ile kurmadık diye suçlayanlar var ama o zaman da ‘Neden kurdunuz?’ eleştirileri gelecekti” dediler.

"TANSU ÇİLLER DEVREYE GİRECEK" İDDİASI

Akşener'in, bir aydır kapalı olan cep telefonunu önceki gün açtığı, çok sayıda "MHP'nin başına geç, aday ol" yönünde sesli ve yazılı mesaj aldığı iddialarının yanısıra, muhalif kanadın Meral Akşener'in toplanacak olağanüstü kurultayda Bahçeli'nin rakibi olması için DYP eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Tansu Çiller'i bile devreye sokup "ikna" operasyonu planladığı öne sürüldü.

Akşener'in ise gelen yoğun talep ve baskılara, "Hafta sonuna kadar düşünüp aday olup-olmamaya karar vereceğim" dediği kulislere yansıdı.