BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.447,85
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de Engin Alan depremi

Balyoz davasında tutuklama kararı verilen isimler arasında MHP'ye yeni katılan Engin Alan da var.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Geçtiğimiz günlerde MHP'ye katılan ünlü isimlerin arasında yer alan emekli Korgeneral Engin Alan da tutuklama kararı çıkarılan isimler arasında yer alıyor.

Balyoz iddianamesinde adı geçen, iki kez tutuklanıp, serbest bırakılan ve davası süren emekli Korgeneral Engin Alan için üçüncü kez tutuklama kararı çıktı.

Devlet Bahçeli'nin parti rozeti taktığı Alan, aksi bir karar çıkmadığı takdirde cezaevine gidecek. MHP'den milletvekili olması beklenen Alan'ın şu anki hukuki durumu işleri iyice karıştırdı. Parti yönetiminin mahkeme kararına nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

BAHÇELİ ALAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

"Balyoz davası sanığı Engin Alan'ın katılımıyla Ergenekon ile bağlantı olur kaygısı içinde oldunuz mu? sorusuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta şu yanıtı vermişti:

"Terörle amansız mücadelede önemli bir yeri bulunan şahsiyetin üzerinde yürütülen tartışmalara karşılık sahipsiz olmadıklarını güzel bir işaret vermeleri gerektiği inancıyla MHP'ye davet ettik. Silivri ile siyaset arasında köprü kurmak gibi bir niyetimiz yok."

Engin Alan Vatan gazetesine verdiği röportajda önceki Balyoz soruşturmasında gözaltına alınma sürecini anlatırken kendisine düşman muamelesi yapıldığını iddia etmişti. Bakın o konuşmada Alan neler diyordu?

ÖFKEMİ ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR SAKLAYACAĞIM

"Bursa’dan geliyordum. Evimi sarmışlar. O nedenle söyledim bu sözü. 30, 40 polisle sarmışlar evimi. Düşman askeri gibi muamele gördük. Orada gördüğüm muamele bir Türk generaline yapılacak muamele değildi. Evin sarılmasından, son ana kadar. Öfkemi ömrümün sonuna kadar saklayacağım. Ama milletime karşı değil. Çünkü millet bu oyunun parçası değildir."