BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Haberal'ın hemşiresi gözaltına alındı

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın hemşiresi ile nöbet tutan uzman çavuş ve 2 refakatçisi, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alındı

Abone ol

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın hemşiresi ile odasının kapısında nöbet tutan uzman çavuş ve 2 refakatçisi, terör örgütü üyesine yardım ve yataklık ettikleri suçlamasıyla gözaltına alındı.

Uzman çavuş Merkez Komutanlığı’nda, hemşire ve refakatçiler ise Emniyet’te sorgulanıyor. Hemşirenin gözaltına alınması Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından protesto edildi.

Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde kaldığı odada tutukluluk şartlarına uymadığı iddiaları üzerine yapılan baskın sırasında, odanın kapısında nöbet tutan uzman çavuş, hemşire ve 2 refakatçi dün sabah, terör örgütü üyesine yardım ve yataklık ettikleri suçlamasıyla gözaltına alındı. Uzman çavuş Merkez Komutanlığı’na, diğer 3 kişi sorgulanmak üzere Emniyet’e getirildi. Baskında internet bağlantılı laptop bilgisayar ve telsiz bulunduğu iddia edilmişti. Haberal’ın odasına daha önce yapılan baskınların telsizle haber verildiği bilgisi üzerine bu baskında sinyal kesici jammer cihazının kullanıldığı öne sürülmüştü.

SAĞLIKÇILARDAN PROTESTO

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi üyeleri, Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın taburcu edilebileceğine ilişkin sağlık raporunun mahkemeye gönderilmediği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, üyeleri olan hemşirenin gözaltına alınmasını protesto etti. Sendika üyeleri İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü önünde basın açıklaması yaptı.

ADLİ TIP RAPORUNA İTİRAZ

Şube Başkanı Songül Beydilli’nin okuduğu basın açıklamasında “Sendika üyesi sorumlu hemşirenin evi basılmış. Evde olmadığı için hastaneye gelen polis ekipleri hemşireyi hastanede gözaltına almıştır. Arkadaşımızın tek suçu o servisin sorumlu hemşireliğini yapmaktır” denildi.

Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı, sevkinden önce tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde muayene eden Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora avukatları itiraz etti. Ergenekon Davası’nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu Üyesi Operatör Dr. Mustafa Oktan Aktürk ile Dr. Osman Karakaya, Haberal’ı tedavi gördüğü hastanede muayene etmişti. Hazırlanan bir sayfalık rapor dün Ergenekon Davası’nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Raporda, “Kişinin 26 Ocak 2011’de İstanbul Üniversitesi Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde yapılan muayenesi tıbbi belgelerindeki verilerin hastada öngörülen hayati risk ile tam olarak bağdaşmadığı izlenimi elde edilmiştir. Hastanın yukarıda adı geçen tetkiklerinin hızlı bir şekilde güncellenebileceği başka bir kardiyoloji merkezine yatırılması ve tetkiklerin yeniden yaptırılarak sonuçlarının kurulumuza gönderilmesini bilgilerinize arz ederim” denildi.

İMZA 4 YERİNE İKİ ÜYENİN

Bu rapor üzerine Haberal’ın avukatları İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Dilekçede “Adli Tıp’ın karar alması için 4 üyenin imzası gerekir. Mahkemeye gönderilen yazıda 4 imza var ama bunlardan biri memur. Diğeri de başkan vekili. Başkanvekili de raporu hazırlayan değil. Mahkemeye gönderen olduğu için imza attı. Raporda sadece 2 üyenin imzası var. Bu nedenle yok hükmündedir bu karar” denildi.

O DA TUTUKLADI

Prof. Haberal’ın tedavisinin ayakta yapılabileceğine dair raporu 1 yıl sonra mahkemeye gönderdiği iddiasıyla ifadesi alınan Prof. Cengiz Çeliker, tutuklandı. “Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık”la suçlanan Prof. Çeliker, daha önce ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Aynı soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Erhan Kansız da tutuklanmıştı.