BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  SAĞLIK

Defne yaşam için 6 saat uçtu

Kazakistan’da, doğan prematüre bebek Defne Vural, kuvözde yaptığı 6 saatlik uçak yolculuğu sonrasında İstanbul’da bakıma alındı

Abone ol

Kazakistan’ın Almatı kentinde, 10 hafta erken doğan prematüre bebek Defne Vural, kuvözde yaptığı 6 saatlik uçak yolculuğu sonrasında İstanbul’da bakıma alındı. Bebeğin ve annenin sağlık durumu iyi.

EFES Pilsen’in Kazakistan’ın en büyük kenti Almatı’daki bira fabrikasında, 11 aydır mali kontrol müdürü olarak görev yapan Fatih Vural’ın eşi Fatma Vural, hamileliğinin 30’uncu haftasında, karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye gitti. Doğumun başladığı anlaşılınca anne ve bebeğin sağlığı için, Fatma Vural’a sezaryen yapıldı. 10 hafta erken doğan 1200 gram ağırlığındaki bebeğin hayati tehlikesi bulunduğu, Vural’ın çalıştığı fabrikanın bağlı olduğu gruba ait Anadolu Sağlık Merkezi’ne haber verildi. Bebeğin İstanbul’a nakli için hastane, ambulans uçağa 60 bin dolar (yaklaşık 95 bin lira) ödeyerek Almatı’ya gönderdi ve 6 saatlik dönüş yolculuğu önceki gün tamamlandı.

KAZAKİSTAN ÇOK KÖTÜ

Uçak indiğinde sevinçten ağlayan Fatih Vural şunları anlattı: “Kazakistan’da koşullar çok kötüydü. Ameliyattan sonra bebeğin ve eşimin durumunu öğrenmek için saatlerce beklemem gerekti. Birbirimizi ancak kapı aralığından gördük, yedi gün boyunca bir araya gelemedik. Geceleri dakikalarca elektrik kesiliyordu, kuvöz başında endişeyle bekliyorduk.”