BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.449,74
HABER /  POLİTİKA

MHP tavrını net koydu!

Yargıtay bildirisine tepkiler sürüyor. MHP Hükümetin gereksiz bulduğu bildiri için bakın neler söyledi.

Abone ol

Yargıtay'ın hükümete yönelik eleştirilerine tepkiler artıyor. Hükümetin 'gereksiz' bulduğu bildiri için MHP "ciddiye alınmalı" dedi.

Bildiri hakkında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici oldu. Ekici Türkiye'nin en önemli kurumlarından birisi olan Yargıtayın yaptığı değerlendirmenin ciddiye alınması gerektiğini belirtti "yargı haksız değil" dedi.

YARGI HAKSIZ DEĞİL

Ekici, bildiride, hem yargının kendi arasında hem de yargı ve yürütme arasında önemli bir eksiklik olduğunun şiddetle vurgulandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

''Hukuk kurumları arasında diyalogla, yargı bağımsızlığının nasıl tehdit altına alındığı noktasında bir uzlaşma ihtiyacı var olduğu görülmektedir.

Özellikle son günlerde Anayasa Mahkemesi hakkında gerek dışarıda, gerekse içeride çıkan beyanatların varlığı da dikkate alınırsa, yargının da bu konuda çok haksız olmadığı kanaatine varmak son derece mümkündür.

CİDDİ BİR BİLDİRİDİR

Olaya suhuletle yaklaşmak lazım. Olaya serinkanlılıkla ama Cumhuriyetin temel kurumlarını ve temel niteliklerini koruyan bir yaklaşım içerisinde siyasi partilerin yaklaşması lazımdır.

AB sözcüleri ve ABD'den de kısmen Türk yargısına dönük olarak geliştirilen hususlarla, özelikle bazı yargı organlarının beyanatları dikkate alındığında, Yargıtay bildirisi elbette ciddi bir bildiridir.'' 

DSP: ALTINA İMZA ATARIZ

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ise Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin altına imza atacağını söyledi. Türkiye'de son dönemde yaşananların bir hukuk devletinde olması gerekenler olmadığını belirten İçli, ''Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemez hükümlerinden birisi olan hukuk devleti ilkesini zedeleyecek davranışlar sergileniyor'' dedi.