BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

MHP meclisin buçuğu olur

TBMM Başkanı Bülent Arınç, MHP'nin meclisin 'Buçuğu' olacağını iddia etti!

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeniden Meclis Başkanı olması konusunda bir ısrarı olmadığını belirterek, ''Sade milletvekili olarak çalışmam da mümkün. Bundan gocunmam. Ancak partim bana nasıl bir görev verecek bunu bilmem mümkün değil'' dedi. Arınç, Kanal A Televizyonunda yayınlanan ''Gündem Ankara'' programında, Gazeteciler Alper Tan ve Ömer Şahin'in, milletvekili genel seçimleri ile gündemdeki diğer konularla ilgili sorularını yanıtladı.

Bir an önce cumhurbaşkanı seçilmeli

Cumhurbaşkanını, Meclisin mi yoksa halkın mı seçmesini tercih ettiği sorusunu cevaplarken de Arınç, ''AK Parti yeniden 5 yıllığına iktidar olacak. Bunu bugünden hissediyorum'' diye konuştu. Bu konuda ''muhayyer'' olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti: ''16 Mayıstan bu yana Sayın Sezer, yeni cumhurbaşkanı seçilemediği için görevine devam ediyor. Bundan ne kadar memnun, bilmiyorum. Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanı seçimini kilitledi. Sezer, yenisi seçilemediği için görevine devam ediyor. Referanduma gidersek, 6 ay beklemek lazım. Bir an önce yeni cumhurbaşkanı seçilmeli.

Erbakan Hoca'yı tanıyamıyorum

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın AK Parti aleyhindeki sözlerin hatırlatılması üzerine Arınç, şöyle konuştu: ''Ben Erbakan ile 35 yıl beraber oldum. 2002'den önce kendisiyle görüştüm. Yeni bir siyaset tarzı benimsediğimizi söyledim, elini öptüm ve veda ettim. Şahsına sevgimiz, saygımız her zaman devam eder. Siyasette yolumuzun ayrılması, saygımızın, sevgimizin bittiği anlamına gelmez. Ne zaman bizi uyarmak isterse, kulağımızı çekmek isterse, hatta yanağımıza tokat vurmak isterse, biz buna hazırız... Ben, hocayı tanırım ama bu kadarını tahmin etmemiştim. AK Parti için hakaretler, tehditler ve cehennemler konuşacağını tahmin etmezdim. Ekranlarını Hocaya açanların maksadını da biliyorum...

MHP ile değerlerimiz aynı

Arınç, MHP tabanıyla mı yoksa yöneticileriyle mi AK Parti'nin sorun yaşadığının sorulması üzerine, 12 Eylül 1980 döneminde, avukat bulamayan ülkücülerin, para almadan avukatlığını yaptığını açıkladı. Arınç, inancı gereği de 163. maddeden yargılananların ücretsiz avukatlığını yaptığını söyledi. MHP ile aralarında bir sıkıntı yaşanmaması gerektiğini ifade eden Arınç, iki partinin de ortak değerlere sahip olduğunu söyledi. AK Parti'nin, MHP gibi pozitif milliyetçiliği savunduğunu kaydeden Arınç, liderler arasında tartışmanın, gerginliği büyüttüğü ve bunun tabana da yansıdığı uyarısında bulundu.

MHP buçuk olacak

Seçimlere ilişkin tahmininİN sorulması üzerine de Arınç, AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olacağını söyledi. Partisinin oyunun yüzde 40'dan az olmayacağını iddia eden Arınç, bu seçimlerde 15 milyona yakın oy alacaklarını savundu. AK Parti'nin yüzde 40 oy almasının bir hayal olmadığın ifade eden Arınç, ''Bugün ve yarın seçmeni etkileyecek bir gelişme olmazsa, ki şu saate kadar olmadı, inşallah olmaz. Kenan Evren, ''Sunalp'e oy verin, ANAP'a oy vermeyin'' demişti. Seçimi ANAP kazanmıştı. İnşallah, buna benzer biri çıkmaz. AK Parti'ye kötülük etmek isteyenler, oyumuzu artıyor. Bunu yapanlar, Türk Milletini tanımıyor'' diye konuştu.

Arınç, Meclisin 2.5 partili olacağını da kaydederek, ''Buçuk, MHP olacaktır'' dedi. Arınç, DP'nin barajı geçme ihtimali bulunmadığını iddia ederek, ''Meclise iki parti girerse; AK Parti 380, bağımsızlar ve MHP girerse de en az 310-320 milletvekili çıkarır'' diye konuştu. 

DTP'yi olumlu buluyorum 

TBMM Başkanı Arınç, DTP'li bağımsız adayların ''Meclisi germeyeceklerini, geçmişten ders aldıklarını söylediklerini'' hatırlatarak, ''Ben bunu olumlu buluyorum. Ben, nereden gelirse gelsin, halkın seçtiği milletvekiline saygı duyarım'' dedi.

ANAVATAN'lı dostlar bize oy versin

ANAVATAN ve DP tabanından da oy isteyen Arınç, CHP-DSP birleşmesinden rahatsız olan DSP tabanında, kendilerine bir yönelme olacağını savundu. Arınç, ANAVATAN'ın seçime girememesini büyük bir facia olarak nitelendirerek, partililerin, bunun sorumlusunu bildiğini ve gereğini yapacaklarına inandığını kaydetti. Arınç, ''ANAVATAN'lı dostlarımızdan, AK Parti'ye oy vermelerini rica ediyorum'' dedi.