BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA

Zana provoke ediyor!

Dışişleri Bakanı Gül, kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'ya sert çıktı

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'nın, "Artık Türkiye'nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir" şeklindeki açıklamasının "çok sorumsuzca ve herkesi provoke edici bir açıklama " olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde bulunduğu Kayseri'de TGRT'nin canlı yayınına katılan Gül, Zana'nın açıklamasıyla ilgili olarak "Bu çok sorumsuzca diyorum, çünkü böyle bir açıklamanın bilinçsiz yapıldığı kanaatinde değilim. Provokatif bir tarz var ortada" diye konuştu.

"Zana ve arkadaşlarının daha önce milletvekili oldukları dönemde de benzer işler yaptıklarını" belirten Gül, "Bu çok yanlış. Bu tamamen tahrik edici ve tamamen seçim arefesinde böyle herkesi provoke edici bir açıklama" dedi.

Gül, "AK Parti'nin DTP ile ittifak kurabileceği" söylentilerini de değerlendirerek, "Baştan AK Partinin tek başına iktidara geleceğini herkes görüyor. Böyle bir ihtimal yok ortada, böyle bir şeyi de asla düşünmeyiz açık söyleyeyim" yanıtını verdi.

Abdullah Gül, DTP'li adayların bağımsız olarak meclise girmeleri durumunda, yapmaları gereken şeyin, terörle ilişkisi olan herkesi kınamak ve bu konuda büyük hassasiyet göstermek olduğunu aksi takdirde, "Türkiye'ye yük olacaklarını" söyledi.