BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  SPOR

Zicodan ilginç açıklamalar

Fenerbahçe'nin hocası Zico, yeni sezon öncesi hazırlık kampını değerlendirdi.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, düzenlediği basın toplantısında yeni sezon öncesi hazırlık kampını değerlendirdi.

Brezilyalı teknik direktör Zico, sezon öncesi hazırlıklarının yurt dışı kampının sonuna geldiklerini ve çok verimli 2 hafta geçirdiklerini belirterek, takımının yavaş yavaş yeni sezon için hazır duruma geldiğini söyledi.

Teknik direktör Zico kafasında bazı soru işaretleri olduğunu dile getirerek, "Hazırlık kampını tüm futbolcularım buradayken yapabilmeyi isterdim. Ancak Alex'ten, Roberto Carlos'tan, Appiah'tan ve Lugano'dan yoksun bir şekilde çalışmak durumunda kaldım. Ben onlarla şu anda çalışıyor olmayı isterdim onun dışında hiçbir sorun bulunmuyor" dedi.

Süper Kupa'da herkes oynayabilir

Zico, Süper Kupa'da oynamaması kesin olan futbolcular var mı sorusuna, "Oynamaması kesin bir oyuncu yok. 4 futbolcum arasında şu anda hazır olanları sıralamak gerekirse, Roberto Carlos, Alex, Lugano ve Appiah gelir. Carlos fizik çalışmalarını tamamlıyor, kısa sürede takımla antrenmanlara çıkacak. Alex'te geldiği zaman antrenmanlara gidecek. Lugano ise milli takımda oynadığı için 15 günlük tatilini kullanıyor. Kafamızı karıştıran nokta Appiah. Onun oynama olasılığı az gibi görünüyor" yanıtını verdi.

Stoper eksiğimiz var

Zico, takımda sadece stoper eksiği olduğunu belirterek, "Sadece stoper eksikliğimiz var. Lugano, Edu, Can, Önder gibi futbolcularımız var. Çok zorda kaldığımızda da Selçuk var ama bir stoper alırsak iyi olabilir. Onun dışında da transferi kapatabiliriz. Birden fazla opsiyonunuzun olması önemli. Elinizde opsiyonunuz varsa seçim yapma olasılığınız daha iyi olur. Ben hiçbir şekilde transfer bitmiştir demeyeceğim. Büyük bir futbolcuyu renklere bağlayacaksa transfer kapanmıştır diyemem bu anlamda. Transferinin son günü gelir, o gün de biter sonra Fenerbahçe transferi kapatır o güne kadar her şey olabilir" diye konuştu.

Deivid muhteşem!

Deivid'in antrenmanlarda gösterdiği performans ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine deneyimli teknik adam, "Deivid bu sene daha farklı daha fazla adapte takıma alışmış durumda bazı şeyleri göstermek istiyor. En çok eleştirilen futbolcuydu yılmadı çalışmasına devam etti.

Formanın hakkını vermek istiyor onu zaten Deivid yapan şey de bu" değerlendirmesinde bulundu. Basın mensuplarının kaptanlıkla ilgili sorusuna ise Zico, "Şu anda hâlâ kaptan Semih'tir. Yeni kaptanı bütün futbolcular geldiğinde beraberce söyleriz. Aurelio ile görüşmemde kaptanlık yapmak istemediğini kendi stilini kaptanlığa yakın olmadığını söyledi. Kendisini buna hazır görmüyorsa zorlayamazsınız" şeklinde cevap verdi.

Brezilyalı teknik adam Semih'in geçen sezon az şans bulduğuna ilişkin değerlendirmelere katılmadığını ifade ederek, Semih'in Türkiye Kupası'nda ilk 11 oynadığını İnönü'de oynanan Beşiktaş maçında da ilk 11'de yer aldığını söyledi. Fenerbahçe'de Rüştü'nün ayrılmasının ardından kaleci sorunu olacağı yönündeki yorumlara katılmadığını kaydeden Zico, "Serdar, sezonu ilk 11 tamamlayacak ve milli takıma seçilecek deseydik sezon başında kimse inanmazdı. Şimdiki üç kalecinin de gayet başarılı ve yetenekli kaleciler olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Serdar şu anda futbol oynayan herkese örnek olması gerekir. Geçen seneye başladığında futbol oynadığı ülkenin iki milli kalecisinin ardından takımda üçüncü kaleciydi. Kendini geliştirdi şans bulduğunda değerlendirdi. Değişilmez oyunculardan biri oldu. Herhangi bir futbolcuya örnek olur nitelikte. Hak etti ve aldı" diye konuştu.

Edmar'ı gönndereceğiz

Zico, şu anda takımdan gitmeye en yakın isim olarak Matheus Edmar de Souza'nın gözüktüğünü belirterek, "Edmar de Souza, çok kaliteli futbolcu bir futbolcu ancak ondan daha fazla kalmasını düşündüğüm 7 tane futbolcum var. Futbolda sıranız vardır. Umarım geçen seneki gibi birinci ligde mücadele eden bir takıma veririz. İleride Fenerbahçe'ye yardımcı olabilir. İlk geldiği zaman Edmar ile karşılıklı görüşmem oldu ona yardımcı olmak istediğini söyledim. Durumu da açıkladım. O da her türlü durumdan haberdar. Profesyonel birisi. Umuyorum ki Matheus kendini geliştirir" şeklinde konuştu.
Tek forvet değiliz!

Fenerbahçe'nin maç başına 9-10 tane gol pozisyonu yakalayan bir takım olduğunu söyleyen Zico sözlerini şöyle sürdürdü: "Ligde en fazla gol atan, gol kralını çıkartan takım. Takıma baktığınız zaman ofansif futbolcu varken nasıl tek forvet deniliyor. Çoğu futbolcu ofansiftir. Goller ortadadır. Tek forvette illa o futbolcumu gol atacak. Sadece Serdar, Volkan ve Önder gol atmadı. Penaltı olduğu zaman Önder'e attıracağım. O da gol atsın diye... Tek forvet mi 5 mi olayını kapatalım. Futbolcular artık görev verdiğini mevkide görev yapmak zorunda. Eskideki gibi diziliş yok bunlar kalktı ortadan. Her futbolcu her görevi yapmalı. Sadece atak yaptığınızda ilerdeki gol atacak olmuyor, bunlar kalmadı futbol içinde. Bizim takımımız en fazla şans yaratan takımlardan bir tanesidir."

İntikam maçı olmamalı

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor olmasının kendisini nasıl etkilediği yönündeki soruya Zico, "Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde oynaması ve bunu düşünmek bana heyecan katar şevkimi de arttırır. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek bile bana çalışma şevki veriyor. İnsanın bazı anları vardır bazen güler somurtur bazı şeyler sizi üzer gülümsemesine neden olur. Fenerbahçe'yi ya da yaptığım işi etkilemez. Takımın hazır olmayacağı falan gibi şeylere kafamı takmıyorum" şeklinde yanıt verdi.

Zico, ön eleme maçındaki tercihini ise şöyle anlattı: "Tercih edeceğim takım kesinlikle iki maçı da alıp kazanacağımız takım olmalıdır. Türkiye'de intikam duygusu insanlara yerleşmiş şekilde. Geçen sene Dinamo Kiev'e elendik diye intikam alalım olayı olmamalı spor içinde. Bu aşırıya kaçmış şekilde. Bizi bu durum geçen sene çok etkiledi. Denizli'de kaybedilmiş bir şampiyonluk vardı. Geçen sene Denizli maçı öncesi intikam sesleri çadnız" şeklinde cevap verdi.

Brezilyalı teknik adam "Bu olumlu ve güzel bir şey değil. İki maçta 4 puan kaybettik. İntikam duyguları güzel değil. Dinamo Kiev çekersek daha iyi olduğumuzu onlara gösteririz, ama intikam olmamalı." dedi.