BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Estonyalı aileden şok iddia

Estonyalı turistin bebeğinin Antalya'da özel hastanede rehin tutulduğu iddia edildi.

Abone ol

Tatil için geldiği Antalya'da erken doğum yapan Estonyalı turistin bebeğinin özel hastanede rehin tutulduğu iddia edildi.

Hastane yetkilileri, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, bebeğin iki haftadır kuvözde yaşatılmaya çalışıldığını bildirdiler. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen altı aylık hamile Estonyalı turist Ulle Vilgo'nun, 3 Temmuzda doğum sancıları başladı.

Erken doğum yapacağı ve bebeğin özel bakıma ihtiyaç duyacağı düşünülerek Antalya'daki Özel Anadolu Hastanesi'ne getirilen Vilgo, burada doğum yaptı. Doğumun ardından 732 gram ağırlığındaki erkek bebek kuvöze alındı ve solunum cihazına bağlandı.

Bebek 690 grama düştü

''Ralf'' adı verilen bebek doğumdan sonra 690 grama düştü. Doğum ve bebeğin yoğun bakım masraflarının ödenmesi için seyahat sigorta şirketini arayan anne Ulle Vilgo, şirketin, altı aylık hamile bir kadının yolculuk yapmasının sakıncalı olduğu gerekçesiyle masraflarının tümünün ödenmeyeceğini, ancak 1200 avro ödeyebileceklerini bildirmesi üzerine beş günlük bebeğini hastanede bırakarak ülkesine döndü.

Ülkesine döndüğünde bir arkadaşı aracılığıyla bebeğinin ülkesine gönderilmesini isteyen Vilgo'ya hastane yetkililerinin, bebeğin hayati tehlikesinin bulunduğunu ve bu durumda yolculuk yapamayacağını bildirmeleri üzerine ülkesindeki basın kuruluşlarına başvuran kadın, bebeğinin Türkiye'de rehin kaldığını iddia etti.

Hastane iddiaları yalanladı

Özel Anadolu Hastanesi Genel Müdürü İrfan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğin rehin tutulduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını, ödemeyle ilgili bir problem olmadığını, bebeğin yaşamının tehlikede olması nedeniyle ülkesine gönderilmediğini söyledi.

Bu tür erken doğumlarda bebeklerin yaşama şansının yüzde 50-60 civarında olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Biz bunu başardık ve bebeği yeniden hayata döndürerek, yaşamasını sağladık. Ancak yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir durumun ortaya çıktığını gördük. Hastanın yatarken de ödeme problemi yoktu. Yanlış aksettirilen bir durum var. Rehin kalma söz konusu değil. Bebeğin hayatını kurtardık. Teşekkür beklerken rehin alındı iddialarıyla karşılaştık. Biz çocuğun daha sağlıklı bir şekilde ülkesine gönderilmesini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.