BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  POLİTİKA

Baykalın milli takımı

CHP lideri Baykal, partisinin milli takım olduğunu iddia ederek oy istedi!

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en ağzı bozuk başbakanı" ifadesini kullandı.

Baykal, partisince Gebze Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde konuştu. "Ankara'dakiler 'Türkiye uçuyor, katlanıyor' diyorlar. Katlanan borsadan Gebze'deki vatandaşların cebine bir şey girmiyor mu?" diye soran Baykal, "Hayır" yanıtını aldı.

Konuşmasını "Birileri gemisini dağdan aşırır, diğerleri düz yolda yolunu şaşırırmış. Siz yolunuzu düz yolda mı şaşırıyorsunuz?" diye sürdüren Baykal, "Şimdi siz diyorsunuz ki 'Deniz lafı bir yere getirecek?'... Ben bir atasözünü hatırlatıyorum, hem o gemi değil 'gemicik'. 200 TIR'lık yük alan bir gemicik, al yakana tak" dedi.

Baykal, "Ne değişti? Korku dağları bekliyor. İnşallah oylarınızla CHP Meclis'te çoğunluğu sağlayacak. Meclis açılır açılmaz ilk yapacağımız iş dosyası bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırıp 'marş marş mahkemeye' diyeceğiz. 'Git yargılan, aklan da gel' diyeceğiz" diye konuştu.

Konuşması sırasında alanda bulunanlara "Başbakan'ı izliyor musunuz?" diye soran Baykal, "Başbakan'ın asabı bozuk, üslubu, ağzı bozuk. Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş, en ağzı bozuk başbakanı" dedi.

Erdoğan benden kaçıyor

Televizyonda tartışma önerdiği Başbakan Erdoğan'ın kabul etmeyerek "kaçtığını" ileri süren Baykal, şöyle devam etti:

"Başbakan kaçıyor. Kaçan bir başbakana memleket emanet edilir mi, arkasında dosyaları olan bir başbakana memleket emanet edilir mi? Çıkmış CHP'ye 'cibilliyetsizler' diyor. Cibilliyet kim, sen kimsin. Bizim soyumuz sopumuz, Atamız belli. Biz Hikmetyar'ın önünde diz çökmeden gelmiyoruz. Bizimkinin önünde diz çöktüğü Hikmetyar'ın Taliban'ı üç gün önce bizim Afganistan'da askerlerimize ateş açtı."

Konuşmasının sonunda, Pazar günü yapılacak seçimlerde partisine destek beklediğini kaydeden Baykal, sadece sosyal demokratlardan değil, bugüne kadar oyu CHP'ye nasip olmamış, kendisini merkez sağda, liberal demokrat, muhafazakar sayan vatandaşların da oyunu beklediğini söyledi.

Biz milli takımız

Baykal, "Bu seçimde CHP milli takım. Milli takıma destek bekliyorum" dedi.

CHP ve DSP bayraklarıyla süslenen miting alanında, "Gemileri aldılar 23 Temmuz'da kaçacaklar", "Hakla, hukukla iktidar Baykal'la", "Durmak yok satmaya devam-AKP Hükümeti" ve Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın fotoğrafının yer aldığı "Hepimizin anasını aldık da geldik" pankartları ile üzerinde "Çuvalı unutmadık, unutmayacağız" yazan beyaz bir çuval dikkati çekti.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, konuşması öncesinde Baykal'ı "Başbakan" diye anons etti.