BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.437,65
HABER /  SPOR

Carlos o golü anlattı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Carlos jenerik olan golün sırrını açıkladı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün, Avrupa'da başarılı olması gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe TV'de, ''Kamp Günlüğü'' programının konuğu olan Roberto Carlos, sarı-lacivertli kulüpte de başarılar elde etmek, kaldığı sürece güzel arkadaşlıklar kurup, en güzel başarıları yaşamak istediğini belirterek, ''Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp, mutlaka Avrupa'da söz sahibi olmalı. Mentalitemizi değiştirmemiz ve büyük bir kulüpte oynuyor gibi oynamamız gerekiyor'' dedi.

Hem çok iyi bir insan, hem de büyük bir futbolcu olarak nitelendirdiği teknik direktör Zico ile 1998 Dünya Kupası'nda tanıştığını kaydeden Roberto Carlos, ''Büyük bir hayranıyım. O, benim ulaşamayacağım bir insan gibi görünürdü. Onu izledik, ondan çok şey öğrendik'' açıklamasını yaptı.

"O golü nasıl attım"

Fransa'ya 1997 yılında 37 metreden attığı ve jeneriklere giren unutulmaz falsolu golüyle ilgili de Roberto Carlos, şöyle konuştu: ''O gol hakkında tek hatırladığım, topun sibobunu kendime doğru çevirip, ayağımın dışıyla vurmam. Sonraki kısmı tamamen topun inisiyatifindeydi ve o şekilde gitti. O topun nasıl o hali aldığını ben de hala bilmiyorum. En güzel golüm bu. En zor golüm ise 1996 yılında Tenerife'ye aut çizgisinden attığım goldür.''

''İşimle tanındım"

Roberto Carlos, yaptığı işten dolayı tüm dünyada tanınan biri olduğunu, bundan hiçbir zaman şikayet etmeyeceğini söyledi.

Brezilyalı oyuncu, ''Hiçbir zaman, ufak bir çocuğun benle fotoğraf çektirmesini, gelip forma imzalatmasını geri çevirmeyeceğim. Kimsenin, herhangi bir yerde bana ilgi göstermesini reddetmeyeceğim. Bu bakımdan kendimle gurur duyuyorum. İşimle tanındım ve hiç bir şekilde buna ihanet etmeyeceğim'' dedi.