BIST 10.285
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,16
HABER /  POLİTİKA

MHP-BDP mutabakatı yalan çıktı!

Elazığ'da MHP ile BDP'nin de içinde yer aldığı ortak açıklama yalan çıktı

Abone ol

Elazığ'da BDP ile MHP'lilerin de imza attığı "sağduyu çağrısı" içeren ortaklık çabuk bozuldu. İmza sonrası bir kişi MHP Elazığ Belediye Meclis Üyeliği ve partisinden istifa etti. Şimdi de BDP Elazığ İl yönetiminden "O imza partimizi temsil etmemektedir. İmzayı atan kişiyi bağlamaktadır'' açıklaması geldi.

MHP ve BDP'nin içinde bulunduğunu duyuran platform haberinde, "Şehitler hepimizi tabi ki derinden üzmüştür. Ama buna tepki demokratik yollarla olmalıdır. Bunun dışındaki eylemler anarşi ve kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürecektir'' uyarısı yapılmıştı.

Çağrıya 63 sivil toplum örgütü sendika ve dernekle birlikte MHP İl Sekreteri Gürol Suroğlu, BDP İl Başkan Yardımcısı Atik Okuyucu da imza atmıştı.

MHP'Lİ ÜYE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Ancak bu imza hem MHP hem de BDP tarafından tartışma konusu oldu. MHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Sevim Demirbaş, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu organizesinde yapılan ortak basın açıklamasına MHP temsilcisinin, BDP temsilcisiyle birlikte imza atmasına tepki göstererek, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Sevim, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "İşlerim sebebiyle bulunduğum Ankara'da, Diyarbakır'da şehit edilen 13 şehidimin acısını yaşarken Elazığ'da MHP ile terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu kabul eden bir partiyle aynı kağıt parçasına imza attıklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Bu hareketin şahsım ve ülkücü duruşuma uymayacağından bu imzalar geri çekilip de müsebbipleri istifa etmeyinceye kadar MHP üyeliğinden istifa ediyorum."

BDP DE ORTAK İMZAYA KARŞI ÇIKTI

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra bu kez BDP'den bir başka açıklama geldi. BDP Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, ortak imzayla ilgili, atılan imzanın partiyi temsil etmediğini, imzayı atan kişiyi bağladığını belirtti. Kılıçtepe, ''O imza partimizi temsil etmemektedir. İmzayı atan kişiyi bağlamaktadır'' dedi.

Kılıçtepe, yaptığı yazılı açıklamada, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesinden hükümeti ve ''çözümsüzlükte ısrar eden kesimler''i sorumlu tutarak, isteseler de istemeseler de bu ölümlerin önüne geçemeyeceklerini savundu.

Ortak açıklamaya imza atan BDP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atik Okuyucu da yazılı açıklama yaparak, söz konusu ortak basın açıklamasından BDP Elazığ İl yönetimi ve organlarının bilgisi olmadığını iddia etti. Toplantıya bireysel olarak katıldığını ve şahsi görüşlerini belirttiğini ifade eden Okuyucu, attığı imzanın kişisel inisiyatifi olduğunu savundu.