BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversitede gazete dergilere kontrol

Yeni kurulan Üniversitelerden Iğdır Üniversitesi'nden çok konuşulacak uygulama...

Abone ol

Iğdır Üniversitesi yönetimi üniversiteye girecek gazete ve dergileri kontrol altına aldı. Gazeteler rektörlük girişindeki güvenliğin incelemesinden sonra üniversiteye alınacak.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazetelerde üniversite hakkında gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığını ifade ederek, üniversitenin asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Şehirde yayın yapan bir gazetede ''Üniversitede Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü'' açılacağı yönünde asılsız bir iddianın yer aldığını ifade eden Yılmaz, böyle bir bölümün açılmasının düşünülmediğini, üniversite senatosunun böyle bir kararı olmadığı ve Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) da böyle bir karar sunulmadığını vurguladı.

Rektöre hakaret de eden gazete çalışanlarının rektörlük makamına alınmaması için karar alındığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Diğer taraftan, üniversite güvenlik birimleri, üniversiteye bazı yasa dışı yayınların sokulmak istendiği tespitinde bulunmuş ve bu nedenle gelen gazete ve dergilerin, güvenlik birimlerince kontrol edilerek üniversiteye alınması yönünde talimat verilmiştir. Yani basın kurumları, gazetelerini rektörlük girişindeki güvenliğe bırakmakta ve üniversite için sakınca oluşturmayan yayınlar güvenlik görevlilerince ilgili birimlere ulaştırılmaktadır. Bunun dışında üniversitenin yerel basına yönelik bir uygulaması bulunmamaktadır.''

Iğdır Üniversitesi'nde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açılacağı iddiasının ısıtılıp yeniden gündeme getirildiğini vurgulayan Yılmaz, üniversitenin görüşünü vermeden ''üniversitede Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açılacağı'' iddiasında bulunmanın, art niyetli olarak, kamuoyunu üniversite aleyhine provoke etmeye yönelik bir faaliyet olduğunu ifade etti.