BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  SPOR

Meydanlarda bu kez hüzün var

EURO 2008 boyunca Türkiye'nin galibiyetleriyle sevinen taraftarlar bu kez meydanları üzgün terk etti.

Abone ol

Türkiye ile Almanya arasında oynanan 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçını ülkenin çeşitli yerlerinde izleyen vatandaşlar, maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Taksim Meydanı'nda kurulan dev ekrandan Türkiye'nin 3-2 kaybettiği maçın ardından bazı vatandaşlar göz yaşlarına engel olamazken, fenalaşan bir vatandaş da hastaneye kaldırıldı. Bazı vatandaşlar kaldırımlara oturarak, üzüntülerini atmaya çalıştı.

Türk taraftarlarla birlikte maçı izleyen bir Alman kadın turist, maç sırasında Türk taraftarların fotoğraflarını çekti. Maçın ardından vatandaşlar, üzgün bir şekilde Taksim'den ayrıldı.

Maç öncesinde polis ekipleri, çeşitli ilçelerde yaptıkları uygulamalarda çok sayıda tabancaya el koydu. Üzerlerinde tabanca bulunan bazı vatandaşlar, işlem yapılmak üzere polis merkezlerine götürüldü.

İzmirliler de, ay-yıldızlıların yarı final müsabakasını Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekrandan takip ettiler.

Karşılaşmanın başlamasından önce meydanda toplanan İzmirlilerin bir kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesinin kurduğu dev ekrandan karşılaşmayı takip ederken, bazıları da müsabakayı 1. Kordon'daki eğlence yerlerinde izledi.

Maçı Rain eğlence yerinde izleyenler de Türkiye'nin attığı goller sonrası büyük coşku yaşarken, Almanya'nın galibiyetiyle eğlence yerinden üzgün ayrıldılar.

Meydandaki vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla ve tezahüratlarla milli takıma destek verdi. Uğur'un golünden sonra büyük coşku yaşayan taraftarlar, ikinci yarıdaki Semih'in beraberlik golüyle de sevinç gösterileri sergiledi. Almanya'nın galibiyet golünden sonra sessizliğe bürünen vatandaşlar, karşılaşmanın sonunda meydanı üzgün terk etti.