BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hatalı sünnet için suç duyurusu

Çankırı'da sünnet sırasında oğlunun cinsel organının kesildiğini öne süren kişi, Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Buğday Pazarı Mahallesi'nde oturan S.Ö, 7 yaşındaki oğlunu 15 Mayıs'ta Çankırı Devlet Hastanesinde Uzm. Dr. Ahmet M'ye sünnet ettirdi. Ameliyat sırasında oğlunun cinsel organının kesildiğini iddia eden S.Ö, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Baba S.Ö, yaptığı açıklamada, eşinin uzman Dr. Ahmet M'den randevu aldığını, daha sonra oğlunu sünnet ettirmek için 15 Mayıs'ta hastaneye gittiklerini söyledi.

Oğlunu ameliyathaneye aldıklarını anlatan S.Ö, şöyle devam etti:

''Diğer çocukların sünneti 20 dakikada tamamlanırken, oğlumun operasyonu 2 saat sürdü. Ameliyathaneden çıkan doktor Ahmet M, bana sünnet sırasında cinsel organdan 1 milimetre kadar alındığını, bu hatanın hemşireden kaynaklandığını ancak korkacak birşey olmadığını söyledi.

Olayın ciddiyetini anlayan Çocuk Cerrahiden Dr. Derya Y, koşarak ameliyathaneye girdi. Daha sonra öğrendik ki doktor hanım, içeride kopan dokuyu tekrar birleştirmiş.''

Bunun üzerine doktor Ahmet M. hakkında hem Valilik hem de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildiren S.Ö, ''Bunu yapanlar yargı önünde hesap verecek'' diye konuştu.

Konuyu inceleyen Çankırı Valiliğinin, doktor hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun hükümlerine göre soruşturma izni verilmesi kararı aldığı belirtildi.