BIST 10.523
DOLAR 32,64
EURO 34,94
ALTIN 2.433,84
HABER /  SPOR

Galatasarayda Lincoln krizi

Galatasaray sezonun ilk antrenmanına Brezilyalı yıldızı Lincoln krizi ile başladı.

Abone ol

Sezonun ilk antrenmanına yeni teknik direktörü Michael Skippe ve sadece 11 futbolcu ile başlayan sarı kırmızılı ekipte ülkesinden dönmeyen Lincoln, ilk çalışmaya katılamadı. Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin sinirli bir biçimde yaptığı açaklamada Lincoln'ün gelmediğini ancak kendisinden ayrıntılı rapor isteyeceklerini belirtti. Lincoln ile henüz görüşemeyen sarı kırmızılılar, yıldız futbolcunun ne zaman geleceği ile ilgili kesin bilgi vermekten kaçındılar. Teknik direktör Skippe de, "Lincoln'ün şu anda Sao Paulo'daki hayatı İstanbul'dan iyi olabilir. Umarım en kısa zamanda aramazı katılır ve çalışmalara başlar" diyerek oyuncusuna tepkisini dile getirdi.

Sarı kırmızılıların ilk çalışmasında Skippe'nin yardımcılığını yapacak olan Ümit Davala'da yer alırken, yani transferler Ferdi ve Yaser de ilk antrenmanlarına çıkmış oldular. Aykut, Orkun, Fırat, Hasan Şaş, Ümit Karan, Volkan Yaman Barış, Mehmet Güven, Aydın Yılmaz, Yaser ve Ferdi'nin yer aldığı antrenmanı izleyen az sayıdaki sarı kırmızılı taraftar, futbolculara ve yeni teknik direktörleri Skippe'ye sevgi gösterisinde bulundular. Sarı kırmızılı taraftarlar antrenman sonunda futbolculara ve Skippe'ye çiçek verdiler.

SKİPPE: "HAKAN ŞÜKÜR VE SONG'UN YERİNİ DOLDURMALIYIZ"

Antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Skippe ilk antrenmandan çok olumlu izlenimler edindiğini ve Avrupa Şampiyonasına katılan oyuncuların dışındaki futbolcuların da teknik kapasitelerinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Skippe transferlerle ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi: "Öncelikle Hakan Şükür gibi bir golcüyü kaybettik. O'nun yerine bir futbolcu almalıyız. Ayrıca Song'u kaybettik. Transferde önceliğimiz bir santrafor ve bir stoper olacak. Başka mevkilere ise bir ya da iki oyuncu daha alabiliriz. Bu konuda Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel ile devamlı görüşüyoruz. Bizim düşündüğümüz isimler ya Avrupa Şampiyonası'nda ya da başka ülkelerin milli takımlarında şu an için görev yapıyorlar. Bu yüzden transferleri zaman alabilir. "

Alman teknik adam bugün oynanacak Türkiye-Almanya maçı ile ilgili olarak ise şu yorumu yaptı:

"Bence Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda görevini başarıyla yaptı. Maçların son dakikalarında ayakta kalmaları ve başarıya ulaşmaları işlerini çok doğru yaptıklarını gösterir. Akşamki maçta ise Türk Milli Takımı'nın çok sayıda sakat ve cezalı eksiği var. Bu yüzden Alman Milli Takımı bu maçta favori. Ancak yine de üç sonuca da açık maç."