BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,57
ALTIN 2.386,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mevlit yemeği 100 kişiyi zehirledi

Havsa'da asker mevliti 100 kişinin zehirlenmesine neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Edirne'nin Havsa ilçesinde askere gidecek olan gençlerin aileleri tarafından verilen mevlit yemeğinden sonra rahatsızlanan 100'ün üzerinde kişi, hastanelere başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Abalar köyünden askere gidecek olan 90/3 tertip 22 genç için, aileleri mevlit yemeği düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen mevlit yemeğinde, yaklaşık 1000 kişi tavuk etli pilav yedi.

Mevlit töreninin ardından karın ağrısı, bulantı şikayeti ile 100'ün üzerinde kişi, Havsa Devlet Hastanesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Selimiye Devlet Hastanesi ile Edirne Devlet Hastanesine başvurdu. Bu kişiler arasında, askere gidecek olan gençlerin de bulunduğu öğrenildi.

Köylülerden Erdinç Kapancı, mevlitte yenen pilavdan sonra rahatsızlanan kızı ve eşini zehirlenme şüphesiyle hastaneye getirdiğini ifade etti.

Askere gideceklerin arasında bulunan Şenol Sapmaz ise misafirlere ikramlarından olan pilav ve tavuktan yedikten sonra rahatsızlandığını belirterek, ''Nasıl oldu anlamadım, rahatsızlandım. Hastanede serum taktılar, gözetim altında tutuyorlar'' dedi.

Havsa Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Abalara köyünde, askere gidecek olan gençlerin aileleri tarafından mevlit yemeği verildiğini söyledi.

Bu yemekten yiyen bazı kişilerin rahatsızlanmaları üzerine Havsa ve Edirne'deki hastanelere giderek tedavi olduğunu bildiren Sarıkaya, şöyle konuştu:

''Ancak bunun üzerine köyde panik yaşanmaya başlamış. Panikle herkes hastanelere başvurmuş. Şu anda hastanelerde 85 kişi müşahede altında, Ancak endişelenecek, korkulacak bir durum yok. Bu kişilerden 50'si Edirne'deki hastanelerde, 35'i ise Havsa Devlet Hastanesinde. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri yemekten numune aldı. İnceleniyor.''

Bu arada, yetkililer, hastanelere başvuranların sayısında artış olacağını beklediklerini belirttiler.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.