BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,14
HABER /  GÜNCEL

Rakıyla mermi çekirdeği yutturdu

Cezaevinden çıktıktan sonra arkadaşıyla birlikte alkol alah 20 yaşındaki Ahmet Özdeş yeniden cezaevine girdi.

Abone ol

Bursa'da cezaevinden çıktıktan sonra, kaldığı günlerin bedeli olan bin 500 TL'yi ödemek için para istediği 19 yaşındaki arkadaşı Vedat Parıltı'yı döven ve sonra da korkutmak için rakıyla tabanca mermisi yutturan 20 yaşındaki Ahmet Özdeş hakkında 32 yıl hapis cezası istendi.

Merkez Osmangazi İlçesi Tayakadın Mahallesi'nde oturan ve 'Adam yaralamak, Yağma' gibi suçlardan çok sayıda suç kaydı bulunan Ahmet Özdeş, geçen nisan ayında cezaevinden çıktı.

İddiaya göre, Adalet Bakanlığı'na iaşe bedeli olarak bin 500 TL ödemesi gereken Özdeş, evinde birlikte alkol aldığı fabrikada işçi olarak çalışan Vedat Parıltı'dan 7 bin TL istedi.

Parayı veremeyeceğini söyleyen Parıltı'yı tabancayla döven Özdeş, kendisinden bu kez 4 bin TL istedi.

Bu parayı da veremeyeceğini söyleyen arkadaşını korkutmak için iddiaya göre çevreye rastgele ateş açan Özdeş, tabancasındaki son mermiyi de Vedat Parıltı'ya rakı ile birlikte yutturdu.

Korkan Parıltı, istenilen parayı işyerinden alıp verebileceğini söyleyince Ahmet Özdeş ile birlikte Yalova Yolu üzerindeki fabrikaya gitti.

Özdeş dışarıda beklerken arka kapıdan kaçan Parıltı, Osmangazi İle Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Araştırma Bürosu'na giderek yardım istedi ve Ahmet Özdeş'i yakalattı.

Vedat Parıltı'nın bağırsağındaki mermi çekilen film ile belirlenirken, poliste verdiği ifadede suçunu kabul eden Ahmet Özdeş tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, korkutmak için arkadaşına mermiyi rakı ile yutturan Ahmet Özdeş hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Özdeş hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli yağma', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Mala zarar vermek' suçlarından toplam 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Özdeş'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.