BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL

Gebze 2 gündür cayır cayır yanıyor

Gebze'de korkulan oldu ve yangın varil fabrikalarına da sıçradı. Vali endişeli, yangının sönmesini bekliyor.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze İlçesi İstasyon Mahallesi'nde D-100 Karayolu kenarında kurulu Tever Sunta Fabrikası'nda dün saat 16.00 sıralarında başlayan yangına hava kararana kadar havadan helikopterle müdahale edildi. Yangın, sunta imalatında hammadde olarak kullanılan fabrika bahçesindeki yaklaşık 500 tonluk 65 bin tomruk ve ağaç istifinde başladı.

Yangına ilk olarak Gebze İtfaiyesi müdahale etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden de arazöz takviyeye gelmesine rağmen alevler hızla yayıldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın da sabah saatlerine kadar yerinden izlediği yangın söndürme çalışmaları sırasında İstanbul ve Sakarya'dan gelen takviyelerle birlikte arazöz sayısı 30'u buldu. 50 tanker, 40 itfaye aracı, 2 yangın söndürme helikopteri ve 200'ün üzerinde itfaiye eri yangına müdahale etti ancak aşırı sıcaktan iyice kuruyan ağaç ve tomruklar yüzlerce ton su sıkılmasına rağmen söndürülemedi. Bu arada itfaiye ekipleri 7 kilometrelik hortumla denizden su çekmesine rağmen başarılı olamadı.

BACADAN ÇIKAN KIVILCIM YANGININ ÇIKIŞINA SEBEP OLMUŞ OLABİLİR

Kocaeli İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, yangının çıkış nedeninin kesin olmamakla birlikte, fabrikanın bacasından çıkan kıvılcım yangına neden olduğunu tahmin ettiklerini ifade ederek, "Yangının çıkış bölgesinde elektrik bulunmuyor, doğalgaz yok, muhtemelen bacadan çıkan kıvılcım yangının çıkışına sebep olmuş olabilir. Fakat bu henüz kesinlik kazanmadı. Şu an yangın kontrol altına alınmadı. Arkadaşlarımız ve çevre illerden gelen ekipler özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.

ALEVLER SABAH SAATLERİNDE VARİL FABRİKASINA SIÇRADI

Dün gece yarısına doğru kontrol altına alınır gibi olan yangın, alevlerin sabah saatlerinde tekrar büyümesi üzerine saat 11.00 sıralarında bu kez Tever Sunta Fabrikası'nın D-100 Karayolu'na doğru ön cephesinde yığınlara bitişik olan Mauser Varil Fabrikası'na sıçradı. Tüm itfaiye ekipleri şu saatlerde alevlerin bu fabrikayı tamamen sarmasını önlemeye çalışıyor. Yangına sabah saatlerinden itibaren hem havadan hem karadan müdahale devam ediyor.