BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'de esnafa hijyen eğitimi verildi

‘Gıda İle İlgili İşyerlerindeki Çalışanlara Yönelik Hijyen Eğitim Programı”, Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Ümraniye Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ‘Gıda İle İlgili İşyerlerindeki Çalışanlara Yönelik Hijyen Eğitim Programı”, Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya 250 yakın esnaf katıldı.

‘Gıda İle İlgili İşyerlerinde Hijyen’ konulu eğitim programı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünden Uzman Eğitimci Veteriner Hekim Dr. Muhsin ÖZTÜRK tarafından sunuldu.

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN, hijyen konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Esnafın bu konuda sorumluluk bilinciyle hareket ettiğine inandığını ifade eden Başkan Hasan CAN, belediye olarak bu konuda gerekli her tür adımı attıklarını söyledi. Başkan Hasan CAN, eğitime katılan esnafa teşekkür etti.

Veteriner Hekim Dr. Muhsin ÖZTÜRK, seminerde anlattığı konularda iş yerinde kullanılan tüm alet, ekipman ve teknik donanımların asit, tuz, buhar gibi maddelere karşı dayanıklı, temizliğe ve dezenfeksiyona uygun olması gerektiğini söyledi. ÖZTÜRK, önemli hatırlatmalarda bulunarak ‘Alacağınız gıda ambalajlarının üstünde, gıdanın adı, içeriğinde bulunanlar, net miktarı, son kullanma tarihi, üretim izin ve parti numarası, üretici firma bilgileri ve muhafaza koşulları bulunmalıdır. Kirlenmiş, küflenmiş, bozulmuş, kokuşmuş, ambalajı şişmiş, yırtılmış veya paslanmış gıda maddeleri kesinlikle tüketime ve satışa sunulmamalıdır' dedi.

Programda ayrıca Ümraniye Zabıta Müdürü Mustafa KILINÇ da ‘Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yasa’yla ilgili bilgi verdi. Seminere katılan vatandaşlara ilgilerinden ve uygulamaya geçilerek hijyen koşullarından ve söz konusu seminere ilgililerinden dolayı ‘Katılım Belgesi’ verileceği belirtildi.