BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,82
HABER /  GÜNCEL

Metroda Adnan Hoca sergisi

Taksim’deki metro istasyonunda belediyeye ait salonda fosilleri sergiledi.

Abone ol

Harun Yahya adıyla yazdığı Darwin teorisine karşı çıkan eserleri Avrupa’daki birçok ülkede okullara bile girmesi yasakken, Adnan Hoca Taksim’deki metro istasyonunda belediyeye ait salonda fosilleri sergiledi.

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’a ait Bilim Araştırma Vakfı’nın “Yaratılış Sergisi” projesi kapsamında yurtdışından getirttiği fosiller, İstanbul’u mesken tuttu. Vatan Gazetesi’nin haberine göre geçen yıl şehrin birçok farklı semtindeki çeşitli salonlarda sergilenen fosiller, bayram boyunca da İstanbul metrosunun Taksim istasyonundaki sergi salonundaydı. Vakıf, ‘İnsanların maymundan geldiğini’ söyleyen Darwin teorisini çürüttüğünü öne sürdükleri fosilleri metro istasyonundaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait salonda sergiledi.

 Tek kuruş para vermeden sergiledi

30’dan fazla fosilin yer aldığı sergi salonu için belediyeye para da ödenmedi. Salona kira bedeli alınmamasını rutin bir uygulama olarak tanımlayan belediye yetkilileri, uygun günlerin olması durumunda salonun kapılarının bütün kuruluşlara açık olduğunu söyledi. Ancak yoğun bir taleple karşı karşıya olduklarını belirten yetkililer, “Bundan sonra salon için kira almamız gerekebilir” diyor.

Adnan Hoca’nın posterleri asıldı

Sergi salonuna Adnan Hoca’nın poster ve afişlerinin asılması da dikkat çekti. Bilim Araştırma Vakfı yetkilisi Ali Engin, Harun Yahya lakaplı Adnan Hoca’nın eserlerinden yararlanarak düzenledikleri sergide milyonlarca yıllık fosillerin günümüzde de değişmeden ve evrim geçirmeden varlığını sürdürdüğünü, bunun da evrim teorisini çürüten kanıtlar olduğunu iddia etti: “Biz halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İnsan evrimi konusunda bilinen gerçekler tamamen eksik ve varsayımsal. Geçmişte, şu anda kayıp olan bir çok maymun türü vardır. Bir çoğunun kemikleri parça parça bulunmaktadır. Birileri çıkıp bu maymunlara benzediğimizi söylüyor günümüze kadar topladığı örnekleri sıralıyor sonra fikri tutmayınca kayıp halka var onu bulmamız lazım diyor. İnsan evrimi bu şekilde açıklanamaz. Olmayan şeyi araştırmayla bir yere varılamaz.”

 Harun Yahya’nın atlası AB’de ‘Bilimsel gerçeklere dayanmıyor diye’ yasak

Adnan Oktar’ın yurt dışında birçok okul, akademisyen, siyasetçi ve gazeteciye ücretsiz olarak gönderdiği “Yaratılış Atlası” özellikle Avrupa ülkelerinde büyük tepki çekti. Fransa Eğitim Bakanlığı, kitaba ‘bilimsel gerekçelere dayanmadığı’ gerekçesiyle yasak koyarken, ülkede kitap ‘İslamcı bir saldırı’ olarak nitelendirildi. Avrupa Konseyi de, kitabın insan haklarına bir tehdit yarattığı gerekçesiyle tüm üye ülkelerde yasaklanması kararı aldı. Kararda, ‘akıllı tasarım’ ile ‘yaratılışçılık’ teorilerinin okullarda öğretilmemesi ve bu tip ‘saldırgan’ kitapların okul kütüphanelerinde yer almamasına kararı verildi. ABD’de de üst düzey bilim adamları ortak bir açıklama yayınlayarak, kitabın “Tam bir saçmalık” olduğunu belirtti.