BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  GÜNCEL

Metrobüsteki cesedin sırrı çözüldü

Zincirlikuyu'da’da metrobüsün üzerinde bulunan erkek cesedinin, otobüsün üzerine bir gün önce Sefaköy’de düştüğü tespit edildi.

Abone ol

 Cumartesi gününü pazara bağlayan gece aracı son kullanan İETT şoförünün ifadesinde "Yaya köprüsünün altından geçtiğim sırada bir gürültü oldu. Aracı durdurup kontrol ettim. Ancak tavana bakmadım. Daha sonra yola devam ettim." dediği öğrenildi. Polis otobüsün üzerinde cesedi bulunan kişinin kimliğini tespit etmeye çalışırken, bölgedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Bu sabah Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’na yanaşan 34 TN 2928 plakalı metrobüsün üzerinde yatan bir kişi olduğunu gören vatandaşlar polise haber verdi. Yapılan incelemede herhangi bir yara veya darp izi bulunmayan kişinin öldüğü tespit edildi. Üzerinden kimlik çıkmayan ceset adli tıp morguna kaldırıldı.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis aracın Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece kullanan İETT soförüne ulaştı. Şoför poliste verdiği ifadesinde Sefaköy üst geçidinin altından geçtiğinde bir gürültü duyduğunu söyleyerek "Hemen aracı durdurdum. Otobüsün önüne arkasına her yerine baktım. Bir şey bulamayınca araca bindim. Tekrar çalıştırıp aracı Edirnekapı garajına park ettim." dedi.

Yetkililer olayın intihar olabileceği ihtimalini değerlendirdiklerini bölgedeki tüm kamera kayıtlarının incelemeye alındığını söylediler. Cesedin kimliğinin tespit edilmesinin ardından olayın aydınlanacağı belirtildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Zincirlikuyu ’da metrobüsün üzerinde bulunan erkek cesedinin 31 yaşındaki Uğur Çelik’e ait olduğu belirlendi. Sefaköy’de oturan ve evli olan Uğur Çelik’in psikolojik sorunları olduğu ileri sürüldü. Polis olayla ilgili Uğur Çelik’in yakınlarının da ifadesini aldı. Uğur Çelik’in babası, "Bana ’Baba hakkını helal et.’ deyip ayakkabılarını giymeden evden çıktı." dedi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ilk otopsiye göre Uğur Çelik’in kafa travması sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı.