BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli duysa yüzü kızarırdı!

Habertürk'te konuşan Akil İnsan Avni Özgürel, çözüm sürecine dönük yorumlarında MHP ve lideri Bahçeli için yaptığı değerlendirmelerle dikkat çekti.

Abone ol

İNTERNETHABER- Akil İnsanlar heyetinin en çok protestoya maruz kalan isimlerinin başında gelen gazeteci Avni Özgürel, Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Ülkücü kimliğiyle tanınan Özgürel'e sorulan soruların başında toplantılar sırasında ülkücülerin kendisine yönelik protestoları oldu.

Ülkücü-milliyetçi gençlerin kendisini küfür içeren sözlerle hedef almasından rahatsız olduğunu söyleyen Özgürel," Gençlerin küfürlerini Bahçeli duysa yüzü kızarır" dedi.

YAKIŞMIYOR

Bizi eleştiren, bağıran ülkücü kesim 12 Eylül'ü yaşamamışlar. Ne tür badirelerin yaşandığın bilmiyorlar. O gençlerin küfürlerini duymak Devlet Bahçeli'nin yüzünü kızardır. O kelimeleri telafüz etmek, kendini milliyetçi-Türk ahlakı içinde yetişmiş olduğunu düşünen insanlara yakışmayan kelimeler.

HEPSİNİ KAYDEDİP BAHÇELİ'YE GÖNDERDİM

Bu küfürlerin hepsini cep telefonumla kaydetti. Bu kaydı Bahçeli'ye gönderdim. Bu yakışmıyor, MHP'ye yakışmıyor. Bahçeli'nin genel başkan olduğu partiye bu dili yakıştıramadım. 

DUYGU DÜNYAMDA MHP ÖNEMLİ BİR YERDE

Bahçeli'nin son dönemdeki konuşmaları sert. Ancak dün Ülkü Ocakları toplantısında söyledikleri önemlidir. 'Sizi sokağa dökmek istiyorlar, sakın!' dedi. Ben gazetecilik hayatım boyunca MHP'yi yakından izledim. Duygu dünyanda MHP özel bir yerde. 12 Eylül darbesinin hemen ardından Türk milliyetçiliğinin tek yayın organını ben çıkardım. Başbuğ'un istetiğiyle...

BAHÇELİ 2008'DE “BU KONUNUN ÇÖZÜM YERİ TBMM'DİR” DEDİ

MHP 'nin tutumunu eleştiren Özgürel ,"Bahçeli 2008'de şöyle bir değerlendirme yapmıştı:

Bu konunun çözüleceği yer TBMM'dir. Çözümü başlatacak olan da iktidar partisidir. Bu parti sorunları Meclis'e taşımalı, anayasa değişiklikleri başta olmak üzere adımlar atmalı, diğer siyasi partiler de çözüme katkı sağlayacak fikirlerini ortaya koymalıdırlar. Teklif iktidardan geldi, ben yokum demek doğru değildir. Bahçeli'nin buna benzer başka açıklamaları da var. Bugün içinde olduğumuz korku tünelinden çıktığımızda Türkiye'de siyaset alt üst olacak. Siyaset artık proje üzerinden yürüyecek. Bugün MHP sokaktaki insanlara sorduğumuzda da proje üretmiyor, ayakları yere basmayan şeyler söyleyerek kendisini bir kısır döngü içine sokuyor. Beş senede gerçekleşen değişimin nedeni bu. Şu anda MHP'nin oyları artıyor olabilir ama bunun yarını var. Bir sene sonra insanların endişeleri dinince oylarda bir erime başlayacak.

Çözüm sürecindeki gelişmeleri değerlendiren Özgürel, 1999'da yaşananlarla ilgili ise şöyle konuştu:

O zaman ordudan önemli bir isim PKK'ya “Hepiniz gitmeyin. Bakarsınız bir gün lazım olur” demişti.

1999'DA PKK'YA “HEPİNİZ GİTMEYİN” DENDİ

1999'da PKK sınır dışına çıkarken önemli birileri PKK 'ya “Hepiniz gitmeyin” demişti. Kim olduğunu söylemeyeceğim çünkü yargılanan insanların üzerinden bir dialog yürütmek doğru değil Şüphesiz ki ordudan birilerinden bahsediyorum. Hatta cümle de şuydu: “Bakarsınız bir gün lazım olur”. Bu yüzden bu işler kolay değil.

ÇIKAR KAVGALARININ OLDUĞU BİR KORKU TÜNELİNDEYİZ

Çıkar kavgalarının içerisinde bir korku tünelinden geçiyoruz. Sadece silahlı mücadele olsa bu iş çok daha farklı yollarla çözülebilirdi ama bugüne kadar bu meseleyi çözmek için elini kim uzattıysa eli yandı. Birçok insan hayatlarını kaybetti. Buralarda hep tek bir ortak nokta var: Önemli bir çıkar çatışması. Bu iş bir holding gibi.

TÜRKİYE DE PKK DA GERİ DÖNÜLMEZ YOLDA

Özgürel, bugün gelinen noktayı ise şöyle yorumladı: Türkiye bu süreçte geri dönemeyeceği kadar ileri çıktı. Aynı şey PKK için de söylenebilir. Geri dönemeyecekleri kadar yol aldılar. Silah bırakmak konusunda bazı insanlar “Gittiler, Irak'ta istedikleri olmadı, tekrar silahları alır dönerler” gibi şeyler diyorlar. Dünyada silahı bırakmış, ondan sonra silahı tekrar eline alıp mücadele verdiği topraklara dönmüş ikinci bir terör örgütü yok.