BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

'Metin Topuz avukatlarıyla görüştürülmüyor' mumu söndü!

FETÖ kapsamında tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz bugün avukatlarıyla görüştü. Avukat Halit Akalp, "Şu anda da çok rahat bir görüşme yaptık" dedi...

Abone ol

ABD ile vize krizinin başlamasının nedenlerinden birisi olarak gösterilen FETÖ tutuklusu ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz bugün Silivri Cezaevi'nde avukatıyla görüştü.

Vize krizinin mimarı ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, "Metin Topuz avukatıyla görüştürülmüyor" iddiasında bulunmuş, dün Adalet bakanı Abdülhamit Gül, "Kendisi avukatıyla görüşme başvurusu yapmadı. Bugün başvurdu, yarın avukatıyla görüşecek" demişti.

Ve o görüşme bugün gerçekleşti. Görüşme öncesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaparak görüşmeyi duyurmuş ve ABD Elçisi Bass'ın "Görüştürülmüyor" iddiasını ayrıntılı bir biçimde yalanlamıştı. 

BAŞSAVCILIK: GÖZALTINDA 3 KEZ AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Metin Topuz'a 30 Eylül, 2 Ekim ve 3 Ekim'de, avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp ile görüşme imkanı sağlandığını ve bu hususun tutanağa geçirildiği belirtilen Başsavcılık açıklamasında, "Metin Topuz'un gerek aile fertleri gerekse avukatları tarafından herhangi bir görüşme isteğinin gerçekleşmemesi üzerine, başsavcılığımız talimatıyla 11 Ekim'de eşi A.Ö.T. ve avukatı Selman Alibaş, Silivri Cezaevi idaresi tarafından aranarak gerekli bilgilendirme yapılmış olup, avukat Alibaş tarafından ziyaretin bugün yapılacağı cevabı alınmıştır" denildi.

AVUKATLARIYLA 2.5 SAAT GÖRÜŞTÜ

Kimdir bu Metin Topuz? Amerika vizeyi onun için durdurdu

 Görüşme bugün öğle saatlerinde gerçekleşti. Metin Topuz'un avukatları bugün sabah erken saatlerde Silivri Cezaevi'ne geldi. Cezaevi'nde yaklaşık iki buçuk saat kalan avukatlar ardından görüşme ile ilgili açıklama yaptı.

Topuz'un avukatı Halit Akalp, "Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda herhangi bir problem söz konusu değil. Hukuk kuralları içerisinde görüşmenin koşulları belli. Dolayısıyla biz görüşmemizi yaptık. Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde kendisiyle görüştük" dedi.

METİN TOPUZ'LA GÖZALTINDA DA GÖRÜŞMÜŞTÜK

Bir basın mensubunun "gözaltındayken de görüştünüz mü?" sorusuna Akalp, "Görüştük kendisiyle. Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde kendisiyle görüştük. Bu konuda herhangi bir problemimiz yok. Şu anda da çok rahat bir görüşme yaptık" diye konuştu.

Bir basın mensubunun Topuz'un FETÖ'cü eski İstanbul Mali Şube Müdürü ile görüşmesini sorması üzerine, "Onları bilemeyiz. Onlar savcılık aşamasında" dedi.