BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın 'Konuşturmayın' dediği Başkan'dan jet açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '18 Mart törenlerinde konuşturmayın' talimatı verdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklama yaptı.

Abone ol

Çanakkale Belediye Meclis üyesinde kadın üyeye hakaret eden CHP'li Başkan Gökhan'dan, Erdoğan'a "Biz halkla kutlarız" yanıtı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında CHP'li başkana tepki gösterip, '18 Mart törenlerinde konuşturmayın' talimatı vermişti.

"ANLAM İFADE ETMİYOR"
Cumhuriyet'e konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Zaten 'konuşturmayın' dedikleri yerde kendi törenlerini yapıyorlar. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor” dedi.

KADIN ÜYEYE HAKARET ETMİŞTİ
Çanakkale Belediye Meclisinde CHP'nin delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlükleri dile getiren AK Partili üye Tülay Ömercioğlu, CHP'li başkan Ülgür Gökhan'ın hakaretlerine maruz kalmıştı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kadın meclis üyesine "konuşma, kes, ahlaklı ol" diye bağırmoşto AK Partili kadın meclis üyesinin mikrofonunu kapattıran CHP'li başkan, gelen diğer tepkilere de aynı kabalıkla cevap vermişti.

ERDOĞAN: CİDDİ BİR TERBİYESİZLİK YAPTI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, CHP'li başkan için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çanakkale'nin Belediye Başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Orada bizim Meclis Üyemize konuşması esnasında, bir bayan, bayan... Hani bunlar kadın hakları savunucusuydu, hani bunların kadınlara saygısı vardı ve seçilmiş bir Belediye Meclis Üyesine 'sesini kes', 'çık', 'konuşma', sen bunu nasıl dersin. Sen bunu mu yaptın, 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart'ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız. Çünkü oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir. Dolayısıyla onun orada konuşma hakkı bir lütuftur. Dolayısıyla bu, seçilmişler için de böyle bir adımı attı, seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek."

Erdoğan: Çanakkale Belediye Başkanı'na konuşma izni yok