BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  GÜNCEL

Kürtlerle Irak arasında savaş mı çıktı! Kerkük'ten son dakika haberler

KERKÜK'teki son dakika gelişmeyi AFP haber ajansı duyurdu. Irak merkezi hükümetine bağlık birlikler Kerkük'e operasyon başlattı. Irak asker Kerkük'e harekat başlattı. Hendekler eşen peşmerge karşılık vereceğini duyurdu. İşte Kerkük'den son haberler;

Abone ol

IRAK'ta beklenen oldu. Kerkük'ü almak için Irak ordusu harekete geçti. Uluslararası haber ajansı AFP sıcak gelişmeyi son dakika haberi olarak geçti. Bölgedeki askeri kaynağına dayandırdığı haberde Irak ordusunun Kerkük'ü Peşmerge güçlerinden almak için harekat başlattığını duyurdu.

AFP haber ajansı, Iraklı bir generalin Kerkük operasyonunun başladığını söylediğini belirtti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada, "Irak ordusu ve Haşdi Şabi'nin Kerkük'ün güneyindeki Beşir köyü ve Tazehurmatu kasabasına tank, top, hummer ve diğer ağır silahlarla sevkiyat yaptığı tespit edildi" ifadesine yer verildi.

İLK HEDEF PETROL KUYULARI
Irak ordusu ve Haşdi Şabi kentin güneyine askeri sevkiyat yaparak öncelikli olarak Peşmerge kontrolündeki petrol kuyuları, havaalanı ve askeri üsleri ele geçirmeyi planlıyor. Ajans haberlerine göre Peşmerge ile Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri  arasındaki mesafenin 3 kilometre bulunuyor. 

PEŞMERGE HENDEK KAZDI: SAVAŞIRIZ
Mesud Barzani petrol vahası olan Kerkük'ü elinde tutmak için peşmergeye hendek kazdırmıştı. Irak ordusu harekata başladıktan sonra gözlerin çevrildiği Barzani cephesinden açıklama askeri kanattan geldi.

KÜRTLER KERKÜK'E ASKER YIĞDI
IKBY Başkan Yardımcısı Kosrat Resul, "On binlerce peşmerge, Irak güçlerinin tehditlerine karşılık vermek üzere Kerkük’te. Dün geceden beri 6 bin asker daha Kerkük'te" dedi.

Peşmerge komutanlığı Kerkük'e harekat başlatıldığını doğruladı ve “Savaşa ve kan dökülmesine karşıyız ama tehdit, saldırı ve savaş naralarını da kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı. 

BÜYÜK FELAKETE DÖNÜŞÜR
Irak ordusunun Kerkük harekatının savaş başlatacağını iddia eden Peşmerge komutanlığı açıklamada şu satırlara yer verdi;

-“Bu kargaşa hali, büyük bir felakete dönüşür. Savaşa ve kan dökülmesine karşıyız. Peşmerge Güçleri Kürdistan halkını güçlü şekilde savunur, Kürdistan halkına silah ve dayatma diliyle muamele yapılmasına izin vermez. Bütün Kürdistan Peşmerge Güçleri, Kürdistan halkı ve toprağını korumak ve her türlü tehdit ve saldırıya karşılık vermek için  teyakkuz halinde olmalıdır”.