BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
HABER /  GÜNCEL  /  HAVA DURUMU

Meteoroloji saat verdi çok kritik uyarı! Çok yoğun geliyor

Meteoroloji'den gelen son dakika uyarısına göre Ankara için saat 13-16 arası çok kritik. Geçen hafta aşırı yağış sonrası sel yaşanan Ankara'da bu saatlere dikkat. En son yapılan hava durumu tahminlerinde Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli yağışların Cuma günü ve haftasonu da devam etmesi bekleniyor. İşte Meteoroloji'nin son dakika uyarıları.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamada "Ankara'da 13.00-16.00 arası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı tedbirli olunmalı" uyarısı yapıldı. Sağanağın 3 saat boyunca süreceği ifade edilirken sel ve su baskınlarının yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

ANKARA'DA BATI VE GÜNEY İLÇELERE DİKKAT

Habertürk Meteoloroloji Mühendisi Hüseyin Öztel  Ankara için verilen uyarı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Çoğu yerde kuvvetli yağışlar bekliyoruz. Ankara bunlardan bir tanesi, Başkent'te batı ilçeler ve güney ilçeler yağış alıyor bu sefer. Radar görüntülerindeki kırmızı ve sarı yerlerden çekiniyoruz.

SAKARYA VE KOCAELİ İÇİN DE UYARI GELDİ

Sakarya ve Kocaeli'nin bazı ilçelerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sakarya ve Kocaeli'nin bazı ilçelerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, son radar verileri ve yapılan değerlendirmelere göre,  gelecek 3 saat boyunca Sakarya geneli ile Kocaeli merkez, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

ANTALYA İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Antalya'da bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Antalya il merkezinde 14.00-16.00 saatlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.     

Açıklamada, yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım ile dolu riskine karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji'den gelen hava durumu tahminlerine göre ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenirken bazı iller için ayrı uyarı yapıldı. İşte uyarı yapılan o iller... 

O İLLERE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARI

Kurak geçen Nisan ayından sonra Mayıs ayıyla birlikte yağışlı sistemin etkili olduğu ve yer yer kuvvetli yağışların görüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde (Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bugün (11.05.2018 Cuma), Cumartesi ve Pazar günleri de yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların oluşturabileceği; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

GENEL HAVA DURUMU

Bütün bölgelerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay’ın kuzeyi, Ordu, Elazığ ve Şırnak çevreleri ile gece saatlerinde Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.