BIST 8.896
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,68
HABER /  GÜNCEL

'Birileri benim üzerimden ülkede kriz çıkarmaya çalışıyor'

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti kurucusu Durmuş Yılmaz, birilerinin Türkiye’de ekonomik kriz çıkarmak için kendi adını kullandığını söyledi. Londra başta olmak üzere yatırımcı kuruluşlar ve bankaların kendisini aradığını belirten Yılmaz, “Birileri benim üzerimden ülkeye zarar vermek istiyor” dedi.

Abone ol

ESKİ Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Durmuş Yılmaz, birilerinin Türkiye’de ekonomik kriz çıkarmak için kendi adını kullandığını söyledi. Londra başta olmak üzere hem yatırımcı kuruluşların hem de bankacıların kendisini aradığını anlatan Yılmaz, “Birileri benim üzerimden ülkeye zarar vermek istiyor” dedi.

Bir haber sitesinin kendisinin sözleriymiş gibi cümlelerle yaptığı haberi Twitter hesabından paylaşıp, "Aşağıdaki sitede yer alan haber kasıtlıdır.Benim böyle bir demecim olmamıştır. Benim üzerimden birileri ülkeye zarar vermek istiyor" diyen Durmuş Yılmaz, daha sonra Hürriyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

BANKADAKİ HESAPLARA EL KONULUR MU?.. “Cumhurbaşkanının ‘her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek için değil de para kaçırmak için yurt dışına para kaçırıyorsa kimse kusura bakmasın affetmeyiz’ sözlerinden sonra, insanlar bana sormaya başladı. Türkiye’den sermaye kaçıyormuş, ne yapalım, bankadaki hesaplarımıza el konulur mu, TL mi döviz mi diye soruyorlar. Ayrıca Londra’dan da aradılar. Kambiyo rejiminde değişiklik olup olmadığını sordular."

ENDİŞELENMEYİN PANİĞE GEREK YOK... "Ben de onlara vatandaşlara söylediğim gibi, Türkiye’ye hala zayıf da olsa sıcak da olsa sermaye girişi devam ediyor, ekonominin çarkları dönüyor. Endişelenmeyin, panik olmaya gerek yok, dedim. Attığım tweetin amacı da vatandaştaki korku ve endişe algısına otoritelerin dikkatini çekmek içindi."

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA OLDDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM... "Kambiyo konusunda bir hazırlık olduğuna dair bilgi ve duyuma sahip değilim. Ama herhangi bir çalışma olduğunu da düşünmüyorum, düşünülmemesi de gerekir, dedim. Bir de şu anda yapılması gereken şey, doğru ve güçlü iletişimle ekonomiye ve ülkeye güveni artıracak söylemlerin geliştirilmesidir, diye vurguladım.“

'BENİM BÖYLE BİR DEMECİM OLMADI'...  Türkiye’nin emekli maaşlarını bile ödeyemez duruma geleceğini, bankalardaki paralara el konulacağını, İkinci Dünya Savaşındaki kadar büyük bir ekonomik sıkıntıya adım atıldığını söylediğine dair haberler çıktığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar kasıtlıdır. Benim asla böyle bir demecim olmamıştır. Pazartesi günü partimizin kredi kartları projesiyle ilgili genel başkanımızın basın toplantısında ben sadece teknik bir açıklama yaptım. Bu yalan, kasıtlı haberde benim orada konuştuğumu yazmışlar. Baştan sona kurgu bir haber. Benim attığım tweetimi alarak altına yalanlar yazıp, Türkiye’de kriz çıkarmaya çalıştılar. Beni Londra dahil aradılar."