BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL

MAK Danışmanlık'tan son anket! İkinci tura mı kalıyor?..

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, cumhurbaşkanlığı seçimi için “Seçim ilk tur için bıçak sırtı gibi görünüyor. İkinci tur ihtimali güçlü biçimde var” dedi.

Abone ol

24 Haziran seçimlerine doğru anket firmaları anketlerini peş peşe açıklarken, MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, yaptıkları ölçüm ve anketler çerçevesinde cumhurbaşkanlığı seçimini için şu tespiti yaptı: “Seçim ilk tur için bıçak sırtı gibi görünüyor. İkinci tur ihtimali güçlü biçimde var” dedi. Seçim sonuçları için “HDP’nin oy performansının” belirleyici olacağını vurgulayan Kulat, HDP’nin şu an yüzde 8-9’lar düzeyinde olduğunu ifade etti.

HDP'Yİ HÜDA-PAR BARAJ ALTI KOYABİLİR... Hüda-Par’ın nasıl bir sonuç alacağının da HDP’nin durumunu yakından ilgilendirdiğini belirten Kulat, Hüda Par’ın oy oranını yükseltmesi durumunda seçime tek başına giren HDP’nin baraja katılma riski doğabileceğini, bu durumda AK Parti’nin en az 60 fazladan vekil çıkaracağını vurguladı. Mehmet Ali Kulat, partilerin oy oranları ve ittifakların son durumuna ilişkin olarak da şunları söyledi:

İYİ PARTİ DÜŞMÜŞTÜ TEKRAR YÜKSELİYOR... “İyi Parti, kurulduğunda daha yüksek bir oy oranına sahipken, belli bir süre sonra oylarında düşüşler oldu. Ancak seçim süreciyle birlikte tekrar toparlanma içindeler. Biz İyi Parti’yi yüzde 10’lar düzeyinde görüyoruz.

CHP OY KAYBEDER AMA ÇOK CİDDİ DEĞİL... CHP’de belli bir oranda oy kaybı olabilir ama çok ciddi bir oran olmayacağı görüşündeyiz.

SAADET PARTİSİ YÜKSELİŞTE... Saadet ise en son 1 Kasım seçimlerinde yüzde 0.6 oranında oy almıştı. Şimdi Karamollaoğlu’nun son öne çıkışı ve ittifak sonrası oylarında ciddi bir yükseliş var. SP, seçimi yüzde 2’ler, hatta biraz daha üstü ile bitirirse şaşırtıcı olmaz.

MHP, AK PARTİ'DEN OY ALIYOR... MHP ise bize göre yüzde 7-8’lerde. Ancak MHP, İYİ Parti gittikten sonra 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye kaptırdığı seçmeni bir miktar geri alıyor. Yani aslında ortağından oy alıyor. Bu da dışarıdan bir seçmen girişi değil. İttifakın kendi içindeki seçmenin yer değiştirmesi olarak görülüyor.

MetroPOLL'den bomba anket! Muhalefet çok bozulacak...MetroPOLL'den bomba anket! Muhalefet çok bozulacak...MetroPOLL'den bomba anket! Muhalefet çok bozulacak...MetroPOLL'den bomba anket! Muhalefet çok bozulacak...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN