BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan sert sözler: CHP pisliktir çöplüktür hava kirliliğidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde CHP vardı. 1994 yılında CHP'den devraldığı İstanbul'u hatırlatan Erdoğan, 'CHP pisliktir, çöplüktür, hava kirliliğidir. CHP susuzluktur. İstanbul'a geldiğimde su yoktu, benzin istasyonları gibi su istasyonları kuruluyordu.' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye sert sözler. İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı dönemi anlatan Erdoğan, "Benim belediye başkanlığımdan önce meşhur Ümraniye çöplüğü faciası vardır. Kim vardı o zaman, CHP vardı. CHP pisliktir, çöplüktür, hava kirliliğidir. CHP susuzluktur. İstanbul'a geldiğimde su yoktu, benzin istasyonları gibi su istasyonları kuruluyordu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde gençlere seslendi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

GENÇLERE İNANDIĞIMIZ İÇİN 18'E İNDİRDİK
"Biz bu yola çıkarken uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik. Gideceğiz gündüz gece. Gençlere daha iyi bir Türkiye bırakabilmek için vesayete meydan okuduk. Gençlerimizden aldığımız enerji ile, güç ile insanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek reform üzerine reform yaptık. Gençlere inandığımız için dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel adaletsizliklere baş kaldırdık. Gençlerden aldığımız ilham ile 2023 hedeflerini ilan ettik. Gençlerimize güvendiğimiz için 2053, 2071 hedeflerini emanet ettik. 16 Nisan halk oylaması ile gençlerin seçilme yaşını, seçme ile eşitledik. Zor olan seçilmek değil, seçmektir dedik. Öyleyse seçme ve seçilme yaşı 18 olmalı dedik. Gençlere inandığımız için 18'e indirdik. Size inanan, sizinle yürüyen AK Parti

GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ?
"24 Haziran seçimleri en çok da gençlerin seçimi olacaktır. Gençler, 24 Haziran'da iradenize, geleceğinize sahip çıkmaya hazır mısınız? Gençler, 24 Haziran'da büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolları açmaya hazır mısınız? Size güvenmeyenlere, sizi küçümseyenlere derslerini vermeye hazır mısınız? Ne güzel söylemiş şair, Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan hakikatten yana bakın siz. Gençler, Hakk'tan, hakikatten yana bakmaya hazır mısınız?"

SİZE YOL AÇACAĞIZ
"6 Mayıs'ta İstanbul'da seçim manifestomuzu milletimizle paylaştık. Manifestomuzda gençlerimize özel bir ithamımız vardı. Tekrarlıyorum. Şahlanışımız, yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaret ile yükselişimizi, şahlanışımızı siz gerçekleştireceksiniz. Size emretmeyeceğiz, dikte etmeyeceğiz. Sizinle birlikte yol yürüyeceğiz. Size yol açacağız, istihdamımız sizinle büyüyecek. Vizyonumuz sizinle genişleyecek, adalet sizinle yükselecek. Eğitim ve öğretimimizi sizin daha iyi gelişmeniz için geliştireceğiz. Eğitim, öğretim hayatınızın ardından sonra edindiğiniz bilgi, birikim ve tecrübeleri aktarmanız için önünüzü açacağız.

Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi'ni sizinle birlikte hayata geçirelim. Gençlik insanın hayatında bir kere eline geçirebildiği bir fırsattır. Bunu çok iyi değerlendirin. Taşmak için önce dolmak gerekir."

ARKADAŞLARINIZI İYİ SEÇİN
"Ailenize sıkı sıkı sarılın. Arkadaşlarınızı iyi seçin. Arkadaşını söyle bana, senin kim olduğunu söyleyeyim. Spor ile ilişkinizi kesmeyin. Sosyal medya, ve bilgisayarın hayatınızda kapladğı yeri takip ediyorum. Bu bilgilerinizi, birikiminizi, arkadaşlarınız ile ailenizle harmanladığınızda daha da gelişeceğinize inanıyorum. 21 yaşında Fatih olmaya var mısınız? 25 yaşında Kanuni olmaya var mısınız? Böyle bir misyona talip olmak kolay değil. Bu, Osman Gazi'nin 24 yaşındaki devlet kurduğu birikime, Fatih'in 21 yaşında İstanbul'u fethettiği bilgiye sahip olmanız gerektiği anlamına geliyor. 15 Temmuz'da milletimiz yürüdü, sizler yürüdünüz arkamızdan. İleride sizler yürüyeceksiniz, millet yürüyecek arkanızdan."

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN PARLAMENTODAKİ ZAFERİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
"Cumhur İttifakı'nın parlamentodaki zaferi bizler için çok önemli". Bu salondakilerin çoğu AK Parti iktidara gelince belki ilkokula bile başlamamıştı. Sizler AK Parti'nin inşa ettiği ülkede büyüdünüz. Bir de babanızın, bizlerin yaşadığı, orta yaşın üzerindeki herkesin yaşadığı ülke var. Bu iki ülke arasında çok fark var. İktidara gelirken milletimize, adalet, sağlık, tarım, dış politikada farklılık olacağı sözünü verdik. Eğitimde Cumhuriyet tarihinin tamamında 343 bin derslik yapıldı. Biz 16 senede 284 bin derslik ilave ettik. Öğretmen sayımız biz geldiğimizde 526 bindi. Biz buna 584 bin öğretmen daha ilave ettik. 131 üniversiteyi ülkemize kazandırdık. 43 bin öğretim görevlisi ilave ettik. Sporda 278 bin lisanslı gencimiz vardı. Biz 8 milyon 368 bin gencimizi daha lisanslı sporcu yaptık. Biz iktidara gelene kadar TOKİ vasıtası ile 43 bin konut yapılmıştı. Biz buna 817 bin konut ilave ettik. Hastane sayısını 2 kattan fazla artırdık. Şehir hastaneleri ile standartları yükseltiyoruz. Kayseri'de açılış yaptık. Hastanemizdeki cihazların sayısını 2, 3 değil, 10 katına çıkardık. Devrim yaptığımız başka bir alan da ulaşımdır. 20 bin kilometro bölünmüş yol ilave ettik. 218 tünel yaparak yolları kısalttık, güvenli hale getirdik. 29 havalimanını yaparak havayolunu, halkın yolu haline getirdik. Biz uçağı sırt üstü yatar seyrederdik. Artık yaşıyoruz. Baraj sayımız 276'ydı, 525 daha ilave ettik."

CHP PİSLİKTİR, ÇÖPLÜKTÜR, HAVA KİRLİLİĞİDİR
"Arkadaşlarımızla nasıl bir Türkiye'de yaşamak istediğimizi tartışıyorduk. İdeallerimiz, projelere dönüşüyordu. Milletimizin teveccühü ile görev üstlenince de sorumluluk geldi. Benim göreve geldiğimde Ümraniye'de çöplük faciası vardı. Kim vardı o zaman, CHP vardı. CHP pisliktir, çöplüktür, hava kirliliğidir. CHP susuzluktur. İstanbul'a geldiğimde su yoktu, benzin istasyonları gibi su istasyonları kuruluyordu. 180 kilometreden su getirdik, bizden sonra su problemi kalmadı. Sonuçta da 16 yılda 3,5 kat büyüttüğümüz bir Türkiye fotoğrafı çıktı. Tüm insanlık ve ülkemiz için hayaller kurun. Ancak bu şekilde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaasında görev alabilirsiniz. Ben sizden gençlik ateşinizden vazgeçmenizi değil, tam tersi gençlik ateşinizi, aileniz, milletiniz, ülkeniz için daha da harlamanızı istiyoruz. Sizin gibi yol arkadaşlarım oldukça bırakın seçimi, aşılmayacak hiçbir dağ, çözülmeyecek hiçbir sorun görmüyorum."

Erdoğan ve Yıldırım'ı Ankara'da gençler yalnız bırakmadı!Erdoğan ve Yıldırım'ı Ankara'da gençler yalnız bırakmadı!Erdoğan ve Yıldırım'ı Ankara'da gençler yalnız bırakmadı!Erdoğan ve Yıldırım'ı Ankara'da gençler yalnız bırakmadı!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN