BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  EKONOMİ

Pakete ek geliyor o cezalar da affedilecek!

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için açıkladığı ve içerisinde emekliden öğrenciye kadar birçok vatandaşın faydalanacağı pakete yeni eklemeler gündemde. Düzenlemeye otoyol ve köprülerden kaçak geçişler de ekleniyor. Buna göre devletin cebine girecek 1.2 milyar liralık alacak, yeniden yapılandırılacak.

Abone ol

Başbakan tarafından açıklanan ekonomi paketinin içeriyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Köprü ve otoyol cezalarına da af geliyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığına göre, AK Parti kurmayları ile ekonomi bürokratlarının son iki gün yaptığı çalışmanın ardından yaklaşık 10 maddelik yeni bir mini torba düzenlemesi hazırlandı.  

YAPILANDIRMA GELİYOR: Düzenlemede, daha önce konuşulmuş olmasına rağmen son görüşülen tasarıya konulamayan ve oldukça büyük bir borcun yapılandırılmasını içeren otoyol ve köprü kaçak geçişleri de bulunuyor. Buna göre, tüm bu kaçak geçişlerle ilgili 1.2 milyar liralık alacak yeniden yapılandırılacak. Yapılandırma şartları aşamalı olacak. Bu cezaların bir bölümünün faizleri silinecek, bir bölümü taksitlendirilecek. Buna ilişkin ayrıntılar oluşturuluyor.