BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Mesut Yılmazın ayak sesleri

Mesut Yılmaz Anavatan ile dirsek temasında mı? Trabzon İl Başkanında ilginç sözler geldi.

Abone ol

Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı Fahrettin Aksoy, ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Karadeniz'e yapacağı ziyaretin yeni bir oluşumun değil, Anavatan Partisi'nin tek başına iktidar olması hareketi olduğunu söyledi.

Aksoy, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın 4 Ağustos Cuma günü yapacağı Karadeniz gezisiyle ilgili bilgi verdi. Yılmaz'ı, 4 Ağustos Cuma günü sabahı Trabzon Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılayacaklarını ve daha sonra konvoyla memleketi Rize'ye götüreceklerini belirten Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı Fahrettin Aksoy, Yılmaz'ın aynı gün Rize Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edeceğini de kaydetti.

Yılmaz'ın Yüce Divan duruşmaları müddetince memleketine gelemediğini ve ziyaretin bu açıdan kendileri için büyük önem arzettiğini dile getiren Aksoy, Yılmaz'ın Karadeniz Bölgesi'ne büyük hizmetlerde bulunduğunu, sadece Karadeniz Sahil Yolu'na bakılmasının bile bunun anlaşılması için yeterli olacağını belirterek herkesi havalimanında yapılacak karşılamaya davet etti.
Mesut Yılmaz'ın Karadeniz'e gerçekleştirdiği ziyaretin yeni bir oluşumun başlangıç hareketi olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını da vurgulayan Aksoy, Yılmaz'ın partilerinin kurucu üyesi olduğunu ve halen de bu üyeliğinin devam ettiğini söyledi.

Mesut Yılmaz'ın, "Türkiye'deki siyasi yelpazenin dağınıklık gösterdiği ve bunun toparlanmasına ihtiyaç duyulduğu" şeklindeki açıklamasının yeni bir oluşum olarak algılanamayacağını savunan Aksoy, "Sayın Yılmaz, Anavatan Partisi ile özdeşleşmiş bir isimdir ve yeri de Anavatan Partisi'dir. Yılmaz'ın hareketi yeni bir oluşumun değil, Anavatan Partisi'nin yeniden tek başına iktidar olması hareketidir" dedi.

Parti teşkilatı olarak kendilerine bir hedef koyduklarını ve arzularının Mesut Yılmaz ile Erkan Mumcu'yu el ele, kol kola görmek olduğunu belirten Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı Fahrettin Aksoy, "Bizim gönlümüzden geçen, Mesut Yılmaz'ı cumhurbaşkanı, Erkan Mumcu'yu da Başbakan olarak görmektir. Hedefimiz de budur ve bu doğrultuda siyaset yapıyoruz. Sayın Yılmaz'ın da bu olaya bakışı son derece iyimserdir" diye konuştu.
Yılmaz'la Mumcu'nun ağabey-kardeş gibi olduğunu, bunun dışında yapılan spekülasyonların amacının ise Anavatan Partisi'ni yıpratmaya yönelik gayretler olduğunun altını çizen Aksoy, "Bizim dile getirdiklerimiz parti teşkilatının düşünceleridir. Yılmaz da Mumcu da aynı görüşleri paylaşmaktadır ve olması gereken de budur. Bütün Anavatanlılar'ın gönlüden geçen şey budur. Trabzon İl Başkanı olarak benim gönlümden geçen de budur" açıklamasında bulundu.

Yılmaz'ın söylemlerinin parti içerisinde herhangi bir rahatsızlık meydana getirmediğini, bilakis memnuniyetle karşılandığını da savunan Aksoy, bu hareketin Anavatan Partisi'ne ciddi anlamda bir ivme kazandıracağını ifade etti.