BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mersinde CHP-AK Parti savaşı

Mersin'de CHP ile AK Parti adayı hastane projesiyle ilgili birbirine girdi. CHP Adayı Özcan, AK Partilileri ihanetle suçladı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Abone ol

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Macit Özcan, kendisine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Cesaretiniz varsa o dosyaları gidin, savcılığa verin'' dedi.

Özcan, yazılı açıklamasında, seçime sayılı günler kala bazı adayların ''aslı astarı olmayan açıklamalarla halkı kandırmaya yönelik girişimler içinde olduğunu'' öne sürdü.

Bu kapsamda, içme suyunun kirli oluğu iddialarına yer verildiğini hatırlatan Özcan, açıklamasında, ''Adayın birisi çıkmış, Mersin suyunun kanserojen özellikte olduğunu söylemeye cesaret ediyor. Bu aday, iddiasını ispat edemezse müfteridir. Türkiye'nin en temiz suyu olmasının yanı sıra suyumuzun hiçbir tehlike ihtiva etmediği TÜBİTAK tarafından da tasdik edilmiştir'' görüşüne yer verdi.

Mersin halkının belediyecilik alanında 10 yıldır yaşanan gelişim ve değişimin devamını sağlamak adına 29 Mart'ta tekrar kendisini destekleyeceğine inandığını savunan Özcan, şöyle devam etti:

''Biz hayali projeler sunmadık. Hayata geçirdiğimiz tüm projeler, Mersin'in öncelikli sorunlarının çözümüne yönelikti. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde vadettiğimiz projeler de sağlam temellere dayanmakta ve stratejik planlama içinde yer almaktadır. Biz hiçbir zaman insanların zor durumlarını sömürerek siyaset yapmadık ve yapmayız da.''

AK PARTİ ADAYI EYİCEOĞLU

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Eyiceoğlu, hükümetin hastane yapmak istediğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın ise buna ayak direttiğini'' iddia ederek, ''Bunun ihanet olduğunu'' bildirdi.

AK Parti Seçim ve Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, seçim çalışmalarını sürdüren Eyiceoğlu, Doruklu, Dalakderesi, Evrenli, Kepirli ve Çelebili köylerini ziyaret etti.

29 Martın Mersin'in kader günü olduğunu belirten Eyiceoğlu, yıllardır var olan çöp sorununun AK Parti hükümeti tarafından çözüldüğünü, ancak bunun başka kesimler tarafından sahiplenildiğini ileri sürdü.

Hastane yapımına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın engel olduğunu iddia eden Eyiceoğlu, şunları kaydetti:

''Kente yapılacak bölge hastanesinin arsası için engel çıkaran CHP'li Özcan'ın yaptığı halkımızı hiçe saymaktır. Hükümet hastane yapmak istiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı buna ayak diretiyor. Bu ihanettir. Siyaset, hizmet işi, yapamıyorsan bırakacaksın. Büyük düşüneceksin. Kendinin değil, kentinin menfaatlerini düşünerek çalışacaksın.''