BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

İkinci büyük bayrak Diyarbakırda

Türkiye'nin en büyük ikinci bayrağı, Diyarbakırlı 1001 şehit adının yer aldığı şehitliğe dikildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı törende duygulu anlar yaşandı.

Abone ol

Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği tarafından yaptırılan 44 metre yüksekliğinde, 120 metrekare ebadındaki Türkiye'nin ikinci büyük Türk Bayrağı Diyarbakır'a dikildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı ile Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı arasında bulunan Mehmetçik Anıtı önüne dikilen bayrak ile 1001 Diyarbakırlı şehidin isminin yer aldığı Şehitler Kaidesi törenle açıldı.

Açılışta şehit yakınları duygulu anlar yaşadı. Şehitliğe Diyarbakır'da şehit düşen ve fahri hemşerilik ünvanı verilen Diyarbakır Emniyeti eski Müdürü A. Gaffar Okkan ve diğer şehitlerin isimleri de yazıldı. Açılış törenine Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Aydın, 16. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Sivri, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 1997 yılında Bingöl'de şehit olan Piyade Er Arafat Özer'in asker kıyafeti giymiş 10 yaşındaki oğlu Sair Özer 'Bayrak' adlı şiiri okudu.

Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Diyarbakır'ın şehitler diyarı, peygamberler diyarı olduğunu belirtti. Kendini bilmeyen bazı kişilerin çocukları kandırarak Diyarbakır için "polise taş atan şehir, terör şehri" imajını oluşturduğunu belirten Büyükburç,, "Bunlar Diyarbakır'ı yakılan lastiklerle, barikatlar kuran şehir olarak göstermeye çalışmaktadır." dedi. Diyarbakır'a dikilen Türk Bayrağı'nın Türkiye'nin en büyük ikinci bayrağı olduğunu ifade eden Büyükburç, "Türkiye'nin ikinci büyük bayrağı olma özelliğini taşıyan 44 metre yüksekliğinde, 120 metrekare ebadındaki şanlı bayrağımız, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızın ilelebet devam edeceği yönündeki azmimizi ve kararlığımızı göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Şehitler için okunan duanın ardından "Türk Bayrağı" ile 1001 Diyarbakırlı şehidin isminin yer aldığı "Şehitler Kaidesinin" açılışı gerçekleştirildi.