BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Mecliste PKKya af tartışmaları

Talabani'nin gündeme getirdiği PKK'ya af tartışmalarına hükümet kanadından ilk yorum geldi. Peki gündemde af var mı?

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Bizim af konusuyla ilgili şu an ne çalışmamız var ne böyle bir düşüncemiz var ne de böyle bir konu üzerinde duruyoruz'' dedi.

Çiçek, Akar İnternational Oteli'nde düzenlenen Meclis Haber Dergisi ve Time Dergisi'nin ''Yılın Enleri'' ödül töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çiçek, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin açıklamaları hatırlatılarak, terör örgütü üyelerine yönelik bir affın gündemlerinde olup olmadığı sorusu üzerine, ''Bizim gündemimizde af yok'' dedi. Bu konunun hükümet tarafından daha önce defalarca açıklandığını belirten Çiçek, şöyle konuştu:

''Bizim af konusuyla ilgili şu an ne çalışmamız var ne böyle bir düşüncemiz var ne de böyle bir konu üzerinde duruyoruz. Seçim öncesi bu tür işlerin gündeme gelmesi biraz vatandaşın da kafasını karıştırır. Vatandaşın sağlıklı karar verebilmesi bakımından kafasının net olması gerekir. Kesinlikle ifade ediyorum ki bizim gündemimizde af yok. Zaten örgütlü suçlar bakımından Ceza Kanunu'nun 221. maddesi var. Geçmiş dönemde de benzer yasalar çıkmıştı.''

''BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRSELER''

Çiçek, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vatandaşlık numarası bulunan geçerli kimliklerle oy kullanabilme konusunda verdiği kararın sorunu çözüp çözmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, ''YSK'nın aldığı kararı vatandaşın seçme hakkını kullanma bakımından engel çıkaracak karar gibi görüyorum. Gönül arzu ederdi ki seçme hakkının kullanımını daha da kolaylaştırıcı yorum yapılabilseydi'' diye konuştu.