BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Baykal Erdoğana akıl sordu?

Erdoğan ile Baykal arasındaki polemik giderek büyüyor. Baykal bu kez de Erdoğan'ı krizi yönetememekle suçladı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Kırklareli'den sonra helikopterle Edirne'ye geldi. Edirne'de halka seslenen Baykal, Erdoğan'ın kendi kriz önerilerini önce kabul etmeyip ardından da uygulamaya koyduğunu iddia etti. İşte Baykal'ın Erdoğan eleştirileri;

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi pistinde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve partililer tarafından karşılanan Baykal seçim otobüsü ile mitingin yapılacağı Selimiye Camii meydanına gitti. Selimiye Camii önünde toplanan yaklaşık 6 bin kişiye seslenen Baykal kriz için ilk uyarıyı 2008 yılı Eylül ayında yaptığını söyledi.

"ERDOĞAN'IN AKLI NEREDEYDİ?"

Yaptığı kriz uyarısına hükümetin hiçbir tedbir almadığını anlatan CHP Lideri Baykal, "Bana önerin varsa söyle uygulamazsam siyasi hayatımı bitiririm dedi. Bende 7 madde söyledim. İki gün sustu, üçüncü gün çıktı bana hakaret etmeye başladı. Sen ne bilirsin, kırk fırın ekmek yemen lazım dedi. Bunun üzerine ben çıktım dedim ki, iktidar olmak ayrı iş, adam olmak ayrıdır. Ben sana öneri yaptım, kullanırsın kullanmazsın meydan okudun bende öneri yaptım. Aradan iki hafta geçti benim o önerilerimden çekmiş iki tanesini, onları uygulamaya koydu. Şimdi uygulayacaksan neden senin aklın geç geliyor, Aklına neye geç yatıyor. Biz Eylül'de söyledik Mart'ın ortasında önerilerimizi hayata geçirmeye çalışıyorsun. Şimdi bundan dolayı kıpırdama oldu piyasada. CHP dinlesen buraya gelmeden işler yoluna girecek. CHP biliyor bu işi bunu söylemiştim sana ben. "dedi.

YOLSUZLUKTA ÇAĞ ATLADIK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ülkenin bu gidişatını değiştirmek gerektiğini kaydederek, "İzlenen politikalar doğru değil. Çok par alındı, başka işler yapıldı. Yolsuzluklar yapıldı. Biliyorsunuz bu yolsuzlukları dimi. Kırklareli'de de var mı yolsuzluk. Deniz fenerini biliyorsunuz nasıl olduğunu biliyorsunuz dimi. Bunlara bakarsak Türkiye hızla zenginleşti diyorlar. Adam başına milli gelir 10 bin dolar çıktı diyorlar. Bin 700'den 12 aya böl, yılda 6 milyardan daha fazla kaynak gelir. Var mı böyle bir şey. Türkiye çağ atladı diyorlar da altın zenginliği değil ama yolsuzlukta çağ atladı. Türkiye geçekten çağ atladı. Dünyada örneği olmayan yolsuzluklar Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu yaşanıyor.ödedi.

ÇİFTÇİYE YOK, YANDAŞLARA VAR

Hükümetin çiftçilere verdiği desteklemeleri kestiğinin altını çizen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yakında doğrudan gelir desteğinin tamamen kaldıracağını iddia etti. Çiftçiye desteği kesen hükümetin, parasına göz diken hükümetin bu tablolar yaşandığını anlatan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Tma televizyona para var, 220 milyar dolar Yeni bir enerji bantları baraj kurulurdu.Trakya'nın sulama projelerini yaptın mı. Altyapıyı değişirdi, yeni işyeri açtın mı, milletin parasını alıyorsun. Yanlış yapılmıştır. Şimdi anlatmak istiyorum. Bu yanlışı önlemek için büyük gayret gösterdik. 5-6 yıldır yatırım yapın kalkınma yapın iş yeri yapın dıştan gelen paraya faize dövize güvenmeyin alın terine ürünü güvenin fabrikaya güvenin diyoruz."dedi.