BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Suriyede korkunç tekne faciası

Suriye'de bindikleri teknenin batması sonucu 8'i kız öğrenci olmak üzere 10 kişi boğularak yaşamını yitirdi.. Olayla ilgili soruştarma başlatıldı.

Abone ol

Suriye'de bindikleri teknenin batması sonucu 8'i kız öğrenci olmak üzere 10 kişi boğularak yaşamını yitirdi...

Başkent Şam'ın dışında bulunan Zerzar Gölü'nde gezmek isteyen ilköğretim okulu öğrencileri teknenin batması sonucu 8'i kız öğrenci, teknenin kaptanı ve kurtarma çalışmalarına katılan bir vatandaş olmak üzere 10 kişi öldü. Feci olayla ilgili emniyet güçleri geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre Ayn Calud İlköğretim Okulu kız öğrencileri piknik için Şam'ın dışında bulunan Barade Vadisi yakınındaki Zerzar gölüne gitti. Göl kenarına piknik yapan öğrenciler ardından gölü gezmek amacıyla ufak bir tekne kiraladı. Yaklaşık 40 kişilik kız öğrenci bindikleri tekne, kısa bir süre sonra battı.

Öğrencilerin çoğunun göle düşmesi sonucu tam bir can pazarı yaşandı. Çevrede bulunan vatandaşlar teknenin battığını görmeleri üzerine öğrencileri kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştı. Göle düşen birçok öğrenci kurtarılırken 8 öğrenci yaşamını yitirdi. Birçok öğrenci ise çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vatandaşların yanı sıra Arama ve Kurtarma ekiplerinin de katılımıyla yaklaşık 8 saat süren aramaları sonucu 8 kız öğrencinin cesedine ulaşıldı. Ayrıca kurtarma çalışmalarına katılan bir vatandaş ve teknenin kaptanı hayatını kaybetti. 10 kişinin hayatına mal olan bu kazayla ilgili emniyet güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.