BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Güngörende sahte fatura iddiası

Güngören Belediyesi, belediyeye ait şirkette sahte fatura kullanıldığı iddialarının asılsız olduğu ve konuyla ilgili herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadığı bildirildi.

Abone ol

Güngören Belediyesinden, belediyeye ait şirkette sahte fatura kullanıldığı iddialarının asılsız olduğu ve 2004-2008 yılları arasında şirketin konuyla ilgili herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadığı bildirildi.

Güngören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bir partinin Güngören Belediye Başkan adayının düzenlediği basın toplantısında, belediyeye yönelik öne sürdüğü iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

''Atılan bu iftira ve yalan beyanlar üzerine, her türlü hukuki yola başvurarak sorumluların cezalandırılması sürecini başlattık'' denilen açıklamada, ''Güngören Belediyesi'nde 2004–2008 yılları arasında hiçbir şekilde sahte fatura ile ilgili bir işlem yapılmadığı, iddialarda geçen belediyeye ait şirketin herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadığı'' vurgulandı.

Açıklamada, seçime 10 gün kala yapılan ''karalama çalışmalarının çamur at izi kalsın'' mantığından başka bir amaç taşımadığı dile getirildi.

MHP'nin Güngören Belediye Başkan adayı Recep Mahmutoğlu, dün paravan şirketlerden yaklaşık 2 milyon TL tutarında sahte fatura aldığını öne sürdüğü Güngören Belediyesine ait şirketin yönetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.