BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldırım iddialı konuştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Dağ gibi sorunları, dağ gibi projelerle hizmete dönüştüre dönüştüre devam edeceğiz. Bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Dağ gibi sorunları, dağ gibi projelerle hizmete dönüştüre dönüştüre devam edeceğiz. Bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ın Suşehri ilçesine gelen Bakan Yıldırım, ilçe girişinde araç konvoyuyla karşılandı. Partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Yıldırım, daha sonra AK Parti seçim bürosu önünde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında, Suşehri'nin önemine değinen Binali Yıldırım, ''Burası Mevlana'nın ilim ve irfan terhis ettiği bir şehirdir. Burası Anadolu Selçukluların göz bebeği bir şehirdir. Bu şehir İstiklal mücadelesine giden yolda, Erzurum Kongresi'ni toplamak için yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının konuk olduğu şehirdir. Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün (Eğer Cumhurbaşkanı olmasaydım, Belediye Başkanı olurdum) dediği bir şehirdir'' diye konuştu.

Suşehri'nin kendisi açısından da ayrı bir yeri olduğunu, burayı memleketi olarak gördüğünü anlatan Yıldırım, ilçenin il yapılması konusunda daha önceki dönemlerde siyasetçilerin birçok defa söz verdiğini kaydetti.
Partilerinin ise (önce hizmet) parolasıyla yola çıktığını ifade eden Bakan Yıldırım, ''İl, sonraki mesele. İl olsa da hizmet yapacağız, il olmasa da Suşehri'ne hizmet yapacağız. Plaka ve tabelayı değiştirmekle hiçbir şey hallolmuyor. İşte hizmet yaparsanız, insanların gönlüne girerseniz hizmet tamamlanmış oluyor. Bu millet tabela ve plaka siyasetinden çok çekti. Şimdi artık hizmet zamanı'' şeklinde konuştu.

''DAĞ GİBİ PROJELER''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin her karış toprağını, gece gündüz demeden dolaştığını, vatandaşın yaşadığı her yere hizmetin götürüldüğünü, bu ülkenin insanına hizmet etmeyi ibadet olarak gördüklerini söyleyen Yıldırım, ''Dağ gibi sorunları, dağ gibi projelerle hizmete dönüştüre dönüştüre devam edeceğiz. Bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi.

İlçeden geçen D-100 kara yolunu, Ankara-Yozgat ayrımına kadar duble yol olarak tamamlayacaklarını, böylece Suşehri'nin Batı'ya ve Doğu'ya daha hızlı şekilde bağlanacağını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Yeter mi? Yetmez. Suşehri'nin kuzeyden güneyine kadar iç içe olması lazım. Bunu da yapacağız. Giresun, Dereli, Eğribel üzerinden gelen yolu, Suşehri'nden Geminbeli'nin dağlarını delerek geçeceğiz. Suşehri'ni Karadeniz üzerinden Sivas üzerinden Akdeniz'e bağlayacak yolları açacağız. Hayırlı uğurlu olsun. KÖYDES Projesi ile destanlar yazdık. 50 köyün asfaltını bitirdik. 20 köy yolunun asfaltı da yapılıyor. Suyu olmayan köylerimize su götürdük. Çünkü su medeniyettir. Yol medeniyettir. Çünkü bunun için bu hizmetleri yapıyoruz. Belediye Başkanı Şaban Coşkun, bana (bir liseye ihtiyacım var, arsam var) dedi. Ben de (Canın sağ olsun başkanım, onu da yaparız) dedim. Hayırlı, uğurlu olsun.''

''UZUN BİR DUBLE YOLDAYIZ, GİDİYORUZ GÜNDÜZ GECE''

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde çağ atladığını da savunan Bakan Yıldırım, ''Bakın Türkiye'ye çağ atlattık, hızlı treni Türkiye'ye biz getirdik. Hava yolunu halkın yolunu biz yaptık. Türkiye'nin dört bir yolunu bölünmüş yollarla biz donattık. Merhum aşık Veysel ne diyor; (Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece). Eğer merhum yaşasaydı belki de şöyle diyecekti dizelerinde; (Uzun bir duble yoldayız, gidiyoruz gündüz gece). İşte Türkiye, işte hizmetin adı AK Parti'' dedi.