BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
GÜNCEL

Mersin Büyükşehir'de Vahap Seçer Selefi Kocamaz’dan mazbatasını aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Vahap Seçer, mazbatasını aldı. Mazbatasını almasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Seçer, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçerek, görevi ve belediye mührünü selefi Burhanettin Kocamaz’dan devraldı. Seçer’in devir teslim töreni ve balkon konuşması, CHP’lilerin yoğun katılımıyla adeta mitinge dönüştü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Vahap Seçer, sabah saat 10.30 sıralarında mazbatasını almak üzere CHP İl Başkanı Adil Aktay, Yenişehir, Mezitli ve Tarsus’ta seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna oturan belediye başkanları ile birlikte Mersin Adliyesi’ne geldi. Adliye bahçesinde ve içinde yoğun bir partili gurubu tarafından alkışlarla karşılanan Seçer, daha sonra İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras’tan, “Kazanan Mersin oldu, Türkiye oldu. Demokrasi kazandı” diyerek mazbatasını aldı. 

Partililer yoğun ilgi gösterdi 

Daha sonra adliyeden Cumhuriyet Meydanı’na geçen Seçer, burada da yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Meydanı dolduran partililer nedeniyle Atatürk Anıtı önüne güçlükle gelen Seçer, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.  Seçer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydanın yan tarafındaki Büyükşehir Belediyesi binasına geçti. Partililerin sevgi gösterileri ve yoğun kalabalık dolayısıyla yaklaşık 50 metrelik mesafeyi güçlükle kat eden Seçer, başkanlık makamında, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla aday olamayan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından karşılandı. 

Sitene Ekle
Etiketler